Geri dönüşün ‘Sultanları’: Türkiye bitti demeden bitmez!

Türkiye'nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki madalya umudu Filenin Sultanları ilk maçına Hollanda karşısında çıktı. Son Avrupa Şampiyonu sıfatıyla Paris'e gelen milliler ilk maçında 2-0 yenik duruma düşmesine karşın pes etmeyerek 3-2 kazandı.

Spor 29 Temmuz 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Milliler Paris 2024'e harikulade bir geri dönüşle başladı.

Türkiye A Milli Voleybol Takımı Paris 2024’te açılışı Hollanda karşısındaki grup maçıyla yaptı. Sultanlar maça Vargas-Cansu-Ebrar-Hande-Eda-Aslı ve Gizem ilk altısıyla başladı. Hande Baladın böylelikle 43 günlük sakatlığının ardından Paris 2024’te formasına kavuştu. Olimpiyatlarda Türkiye’nin ilk sayısı Ebrar Karakurt’tan geldi.

Maça iyi başlayan milliler 6-2 öne geçti ancak devamında servis karşılamada sorun yaşamaya başlayan Filenin Sultanları’nı Hollanda yakalayıp 11-10 da öne geçti. Setin son diliminde Daniele Santarelli, Cansu Özbay’ı kenara alıp pasörlük görevini Elif Şahin’e vermeyi tercih etti. Hollanda skoru 19-16’ya getirdiğinde Santarelli mola kullandı. Mola dönüşü milliler servis karşılayamayınca İtalyan başantrenör bir mola daha kullandı. Setin son diliminde Hollanda farkı dörde kadar yükseltince Santarelli, İlkin Aydın’ı parkeye sürdü. Aslı Kalaç’ın orta oyuncuya yaptığı tekli blok sonrası Hollanda mola kullandı.

Santarelli’nin tüm hamleleri sonuçsuz kalınca Hollanda 24-19’da set sayısı şansı yakaladı. İlk fırsatında bu şansı değerlendiren Hollanda seti 25-19 kazanıp maçta 1-0 öne geçti.

Sultanlar ikinci sete de kötü girdi ve Hollanda bir anda 6-3 öne geçti. Durum 11-5’e geldiğinde Santarelli köşeleri değiştirdi. Meliha ve Derya smaçör olarak oyuna dahil oldu. Sultanlar farkı erittikten sonra Hollanda molaya gitti. Derya’nın üst üste sayılarıyla ay-yıldızlılar farkı ikiye düşürdü. Devamında Melissa Vargas’ın rakip bloku bir türlü geçememesi sonrası Hollanda farkı çift hanelere taşıyıp skoru 21-11’e getirdi. Sultanlar setin sonunda oyuna karakter koyarak farkı eritti, skor 23-18’e gelince Hollanda molaya gitti. Büyük geri dönüşü gerçekleştiremeyen milliler setten 25-19 yenik ayrıldı.

Sultanların maçta kalmak için servis atacağı üçüncü set dengeli başladı. Hollanda bir ara farkı üçe kadar yükseltse de milliler setin orta kısmında Hande’yle etkili olarak 6-1’lik seri yakalayıp 18-16 öne geçti, Hollanda molaya gitti.

Set sonunda skorda geri dönen Hollanda durumu 22-22’ye getirince Santarelli molaya gitti. Mola dönüşü 3-0’lık seri yakalayan Sultanlar seti 25-22 kazanarak maçta durumu 2-1’e getirerek geri dönüşün ateşini yaktı.

Dördüncü set dengeli başladı ancak orta kısma gelindiğinde Hollanda 14-11 öne geçince Santarelli molaya gitti. Durum 16-11’e geldiğinde Vargas kenara geldi ve pasör çaprazına Ebrar geçti. Set sonuna Portakallar 20-17’yle önde geldi. Milliler geri dönüş gerçekleştirip 22-21’de öne geçerek Hollanda’ya molayı aldırdı. Milliler Aslı’nın servisinde seri yakalayarak bir anda öne fırladı. Sultanlar seti 25-22 kazanıp maçı 2-0’dan 2-2’ye getirerek maçı karar setine götürdü.

Karar setine iyi başlayan Hollanda 2-0 öne geçti. Devamında Eda’nın aldığı sayıda hakem tartışması yaşandı ve Hollanda benchinin yoğun itirazları sonucu milliler oyundan düşünce skor 6-3’e geldi. Ardından milliler seri yakaladı ve Ebrar’ın şahane bloku sonrası skor 6-6’ya gelince Hollanda molaya gitti. Mola dönüşü Ebrar’ın keskin çapraza vuruşuyla sultanlar 7-6 öne geçti. Milliler 8-7’yle saha değişimine de önde girdi. Pasör çaprazında oynayan Ebrar bu anlarda takımın en etkili ismi oldu.

Skor 9-9 olduğunda Melissa Vargas yeniden pasör çaprazı olarak oyuna dahil oldu. Vargas’la birlikte oyuna dahil olan Elif Şahin’in rakip sahaya kaçan pası sonrası Hollanda 11-10 öne geçince Santarelli molaya gitti. Mola dönüşü seri yakalayan milliler Vargas’la 14-12 öne geçti ve maç sayısını yakalayınca Hollanda molaya gitti. Mola dönüşü Hollanda sayıyı alınca bu kez de Santarelli mola kullandı. Skor 14-13 sultanların lehineyken Melissa Vargas açık manşete karşın şahane bir hücumla sayıyı buldu ve Filenin Sultanları seti 15-13, maçı da 2-0 geriden gelip 3-2 kazandı.

Melissa Vargas maçı 30 sayıyla noktaladı. Vargas olimpiyat tarihinde tek maçta 30 sayı barajını geçen 12’nci oyuncu oldu. Hande Baladın ise sakatlık dönüşü 43 gün sonra çıktığı ilk maçını 12 sayıyla noktaladı. Filenin Sultanları ikinci maçına 1 Ağustos günü yine sabah saat 10:00’da Dominik Cumhuriyeti karşısında çıkacak.

Santarelli: Bu tartışmalar çok saçma

Santarelli tartışmaları saçma olarak nitelendirdi.

Maçın ardından söz alan Daniele Santarelli, İlkin ve Tuğba üzerinden dönen polemiklere ilişkin konuştu, eleştirilerle ilgili, “Bence bu tartışmalar çok saçma. İnsanlar bu takım için en iyisini istiyorsa, doğru şey bu şekilde saldırmak değil. Benim düşündüğüm bu. Açıkçası herkes istediğini söyleyebilir ama şanslıyım çünkü sosyal medyada yazılanları okumuyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Olimpiyatların üçüncü gününde Türkiye: İlk madalya cepteOlimpiyatların üçüncü gününde Türkiye: İlk madalya cepte

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.