Getir’den Tottenham’a borç iddiasına yalanlama

Sky Sports Tottenham'ın sponsoru Getir'in Londra kulübüne milyonlarca sterlinlik alacağını ödemediğini iddia etti. Getir borcu olduğu iddiasını yalanladı.

Spor 21 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Getir, Tottenham'a 2021'de sponsor oldu.

2013 yılında Bitaksi’nin kurucularından Nazım Salur verileri incelerken hizmetlerinin başka hangi alanlarda kullanılabileceğini düşündü ve Getir’in ilk tohumlarını ekti. Bitaksi’de kurucu ortağı Serkan Borançılı’ya fikrini anlatmasıyla da Getir 2015 yılında hizmete başladı. İlk günlerinde 300 kuryeyle hizmet eden Getir ilk yıllarında istenen başarıyı yakalayamasa da 2019 yılındaki tüm dünyayı etkileyen pandemi dönemi ile de zirveye ulaştı.

Türkiye’deki başarısından sonra gözlerini Avrupa’ya diken Getir Ocak 2021’de Londra’da aynı yılın Mayıs ayında Amsterdam, Haziran ayında ise Berlin ve Paris’te hizmet vermeye başladı. İngiltere pazarına girmesiyle de 6 Ağustos 2021’de Getir’den büyük bir hamle geldi. Londra’nın en köklü takımlarından Tottenham’ın üç yıllığına antrenman forması sponsoru oldu. Ancak Getir’de yurt dışı planları tutmadı. Şirket geçen haftalarda Türkiye’ye odaklanmak için gelirlerinin yüzde 7’sini elde ettiği İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD’den pazarından çıkacağını duyurdu.

Bloomberg: 12 milyar dolarlık Getir'i strateji uyuşmazlığı tükettiBloomberg: 12 milyar dolarlık Getir’i strateji uyuşmazlığı tüketti

Bu haberin ardından Sky News’te Mark Kleinman imzasıyla yapılan habere göre (orjinali linkte) Getir, Tottenham’a sponsorluktan doğan yaklaşık beş milyon sterlinlik borcunu ödemedi. Haberde zor durumdaki şirketin Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesinin söz konusu olduğuna dair tuhaf bir iddia da vardı.

İngiliz basınındaki bu iddianın ardından Getir’den Sky News’e açıklama gönderildi. Açıklamada şöyle dendi: “Sky News kaynaklı olarak yayınladığınız haberinizde şirketimizin 2021 yılında sponsorluk anlaşması yaptığı Premier League takımı Tottenham Hotspur’a borcu olduğu yönünde asılsız iddialar yer almaktadır. Bu haberlerin gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığını önemle belirtmek isteriz. Şirketimizin Tottenham Hotspur ile sponsorluk anlaşmasından doğan borcu yoktur. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için haberinizde açıklamamıza yer verilmesi için desteğinizi rica ederiz.”

Getir Avrupa ve ABD pazarından çekiliyor: Türkiye’ye odaklanacakGetir Avrupa ve ABD pazarından çekiliyor: Türkiye’ye odaklanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.