Golfün bir numarası Scottie Scheffler polisin uyarısına uymadı, tutuklandı

Golfte dünya bir numarası Scottie Scheffler, PGA Şampiyonası ikinci günü öncesi trafikte polisin 'dur' ihtarına uymadığı gerekçesiyle tutuklandı. Scheffler ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Spor 17 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Scottie Scheffler'a şampiyona sırasında gözaltı şoku.

Scottie Scheffler, cuma sabahı Louisville Metro Polisi tarafından bu haftaki PGA Şampiyonası’nın yapıldığı Valhalla Golf Kulübü’nün girişine girmeye çalışırken tutuklandı. Golf sahasının dışında sabah saat beş sularında bir trafik kazası meydana gelmiş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Bu olayın üstüne polis söz konusu bölgede trafiği kapatmıştı. Bölgeye aracıyla gelen Scheffler polisin dur ihtarına uymadı ve ardından tutuklandı.

Scheffler, bir polis memuruna ikinci derece saldırı, üçüncü derece suç teşkil eden zarar verme, dikkatsiz araç kullanma ve trafiği yöneten bir memurun trafik işaretlerini dikkate almama suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Saldırı suçu ağır bir suç olarak geçerken diğerleri ise hafif suçlar olarak kabul görüyor. Scheffler sabah 8:40’ta serbest bırakıldı ve Valhalla’ya doğru yola çıktı.

Golf yıldızı PGA Şampiyonası ikinci günü başlamadan bir saat önce tesislere gelebildi. Sporcunun avukatı Steven Romines Scheffler’ın oynayıp oynamayacağına kendisinin karar vereceğini belirtti. Olayın tanıklarından ESPN muhabiri Jeff Darlington, Scheffler’ın kaza mahallini refüjden geçerek atlatmak istediği, polisin uyarısına rağmen bir 10-20 metre kadar daha arabasını sürdüğünü aktardı. Daha sonra Valhalla Golf Kulübü girişinde arabasını durdurdu ve polisle konuşmak için camını indirdi. Polis, Scheffler’ı dışarı çıkarmak için kolundan tuttu. Memur kapıyı açmak için aracın içine uzandı ve Scheffler dışarı çekildikten sonra arabaya doğru itilerek kelepçelendi.

Muhabir, Scheffler’ın kendisine dönerek “Yardım edebilir misiniz?” diye sorduğunu söyledi. Darlington’a göre bir memur ona geri çekilmesini söylemiş. Polis Darlington’a “Şu an kendisi hapse gidiyor ve bu konuda bir şey yapamazsınız, yoldan çekilin” diye telkinde bulunmuş.

Avukatı ‘habersizdi’ diyerek savundu

Romines, ESPN’e yaptığı açıklamada golfçünün daha önce kendisine söylendiği gibi Valhalla Golf Kulübü’ne girmeye çalıştığını ve yolun hemen ilerisinde ölümcül bir kaza olduğundan habersiz olduğunu söyledi.

Avukat Romines, “Valhalla’ya antrenman yapmak için gidiyordu,” dedi. “Başlama saati için hazırlanıyordu. Trafiği yönlendiriyorlardı. Kimlik kartını uzatmış ve onlara söylendiği gibi içeri giriyormuş. Görünüşe göre yolun aşağısında bir trafik kazası olmuş, hatta belki de ölümlü bir kaza olmuş ve bu da trafik düzenini değiştirmiş ve onun bundan haberi yokmuş.”

Louisville Metro Ceza İnfaz Kurumu’nun önünde konuşan Romines, Scheffler’ı durdurmaya çalışan memurun Valhalla Golf Kulübü’ndeki düzenli etkinlik trafiğinin bir parçası olmadığını, “bu yüzden iletişimsizliğin burada ortaya çıktığını” söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.