Premier Lig’de Göztepe’nin kardeşi küme düştü

Premier Lig’de küme düşme mücadelesi nefesleri kesiyor. Sport Republic'in Göztepe ile birlikte sahip olduğu Southampton, kendi evinde Fulham’a 2-0 yenilerek Championship’e düşen ilk takım oldu.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Takım sahiplerinin Türkiye’de Göztepe Kulübü’nün çoğunluk hissesini elinde bulundurduğu Southampton, 11 sezondur mücadele ettiği Premier Lig’e dün itibarıyla veda etti. Azizler, bitime iki maç kala aldıkları 2-0’lık Fulham yenilgisiyle 24 puanda kaldılar. James Ward-Prowse, Jan Bednarek gibi önemli isimleri kadrosunda bulunduran Southampton, üst üste 4. yenilgisini aldı. Fulham puanını 51’e yükseltip maç fazlasıyla 9. sıraya çıkarken Southampton küme düştü. Azizler, bu sezon 36 maçta 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 24 mağlubiyet yaşadı.

Nottingham Forest’tan hayati puan

Küme düşme hattını yakından ilgilendiren maçta Chelsea, Notthingham Forest’ı ağırladı. 13’te Taiwo Awoniyi ile öne geçen Nottingham Forrest, 51 ve 58’de Raheem Sterling’in gollerine engel olamadı. Pes etmeyen konuk takım 62’de Awoniyi ile skoru eşitledi. Maçta bu skorla bitti. Puanını 34 yapan Forest 16. sırada kaldı ancak Leeds United’ın Newcastle United’la 2-2 berabere kaldığı haftada hayati bir puan aldı. Chelsea ise ligde evindeki galibiyet hasretini 6 maça taşıdı.

United evinde mutlu

Manchester United evinde Wolverhampton’ı ağırladı. Kırmızı Şeytanlar, kalesini golü bırak şuta kapattığı maçtan 2-0 galip ayrıldı. Goller 32’de Anthony Martial’den, 90+4’te ise sakatlıktan dönen genç yetenek Alejandro Garnacho’dan geldi.

Premier Lig’de günün diğer sonuçları:

Aston Villa – Tottenham 2-1

Crystal Palace – Bournemouth 2-0

Leeds United – Newcastle United 2-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.