Gran Canaria, Euroleague’e katılmıyor

EuroCup şampiyonu Gran Canaria, Euroleague'e katılmama kararı aldı. İspanyol takımı, bunun nedeni olarak ekonomik durumunu gösterdi.

Spor 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Gran Canaria, Telekom'u yenerek şampiyon olmuştu

EuroCup’ta şampiyonluğa ulaşan Gran Canaria’nın EuroLeague konusundaki kararı belli oldu. İspanyol ekibinden yapılan açıklamada finansal nedenlerden dolayı takımın gelecek sezon Euroleague’e katılmayacağını açıklandı. EuroCup’ta finalde Türkiye temsilcisi Telekom’u yenen Gran Canaria’da karar yönetim kurulu tarafından oy birliğiyle verildi. Gran Canaria önümüzdeki sezon da EuroCup’ta mücadele edecek. Gran Canaria, geçtiğimiz sezon 8,8 milyon euro’luk bir bütçeyle mücadele etmişti.

Alkışlar Telekom'a: 20 sayıdan döndüler, kupayı kıl payı kaybettilerAlkışlar Telekom’a: 20 sayıdan döndüler, kupayı kıl payı kaybettiler

İspanya anakarasına uçakla yaklaşık 3 saatlik bir uzaklıkta bulunan Gran Canaria, geçtiğimiz sezon İspanya Ligi ve Avrupa Kupası maçları için toplamda 121 bin kilometreden fazla yol kat etmişti. İspanyol basını, Gran Canaria’nın kararının ardından THY Avrupa Ligi’nin gelecek sezon için Valencia Basket’e teklif götürülebileceğini iddia etti.

Gelişimi Euroleague de onayladı: Nigel Hayes-DavisGelişimi Euroleague de onayladı: Nigel Hayes-Davis

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.