Alkışlar Telekom’a: 20 sayıdan döndüler, kupayı kıl payı kaybettiler

Telekom, EuroCup finalinde Gran Canaria'ya 71-67 yenilerek Euroleague'e katılma fırsatını kaçırdı. İspanya'da bir ara 20 sayı geriye düşen Ankara takımı maçın sonlarında farkı düşürdü ancak kapatamadı. Maç öncesi sürücünün azizliğine uğrayan koç Erdem Can sahaya boyunlukla çıktı.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
20 sayıdan geri dönen Telekom, son dakikaları iyi oynayamadı.

EuroCup’ta sezon başından bu yana performansıyla göz dolduran Türk Telekom büyük bir başarıyla finale kadar yükseldi. Normal sezonu B Grubu’nda ikinci bitiren temsilcimiz, aynı grubu lider bitiren Gran Canaria ile finalde karşılaştı. Maç öncesi yaşanan skandal, maçta yaşanacak zorlukların adeta habercisiydi.

Eski Fenerbahçeli, Fenerbahçe'yi son saniyede yıktıEski Fenerbahçeli, Fenerbahçe’yi son saniyede yıktı

Türk Telekom’un çilesi final gününe güneşin doğmasıyla başladı. Telekom, maç günü idmanına giderken otobüs şoförü 10 dakikalık yolu 45 dakikaya uzattı. Takım genel menajeri Önder Külçebaş, yolculukta yaşanan korkunç olayı şöyle anlattı: “O esnada müziğin sesi çok yüksekti, ‘ben istediğim müziği dinlerim’ dedi. Hocamız ayağa kalkıp müziğin sesini kısacağı noktada bilerek frene basıp hocamız cama çarptı, boynu çok kötü durumda. Takım bu şekilde akşam maça çıkacak. Gün sonunda bir tane temsilci, güvenlik görevlisi yanımızda yok. Bunda bir art niyet arıyoruz. Maçın iptal olacağını sanmıyorum ama takımımız nasıl soğukkanlı kalacak hiçbir fikrim yok.”

Erdem Can boynunda boyunlukla, Telekom da psikolojik açıdan sarsılmış şekilde maça çıktı.

Sarsıntıyı atlatmak 20 dakika sürdü

Zor şartları atlatan temsilcimiz maça iyi başlayamadı. Özellikle işin savunma kısmında sertlik gösteremeyen Telekom, ilk çeyreği 29-23 geride kapadı. İlk yarının etkili John Shurna ve AJ Slaughter dış atışlarla etkili olmaya devam etti ve devre sonunda Gran Canaria 50-33’lük skoru yakaladı.

Dönüşlerin takımı

Ancak temsilcimiz pes etmedi. Tıpkı çeyrek finaldeki Ulm ve yarı finaldeki Prometey maçlarında olduğu gibi bir geri dönüş hikayesi yazılmaya başlandı. Tyrique Jones ve Jerian Grant’in devreye girmesiyle farkı yavaş yavaş kapatan temsilcimiz son çeyreğe 61-55 geride girdi. Son çeyrekte sert savunmasını sürdüren Telekom, farkı 64-62 ile 2 sayıya kadar indirdi.

Serbest atış yüzdezi düşük olan Diop sakatlandı!

Bu andan itibaren hakem inisiyatifinin ev sahibi ekip lehine kullanıldığı anlar başladı. Öncelikle Tony Taylor’a, ardından Nathan Sestina’ya çok kritik anlarda iki tane hücum faul çalındı. Bu iki faulün arasında ise çok tartışılan bir olay yaşandı.

Axel Bouteille 2.08 kala uzun Khalifa Diop’a faul yaptı. Sezon boyunca yüzde 59’la serbest atış atan Diop sakatlandığını iddia ederek kenara geldi. Onun yerine oyuna sezon boyu yüzde 86 serbest atış atan Vitor Benite girdi. Benite atışların ikisini de sayıya çevirdi. Sakatlığı nedeniyle kenara giden Diop ise 1.06 kala oyuna döndü. Maçın hakemleri, en kritik anda farkı 5 sayıya çıkarma ihtimali olan serbest atışlar için oyuncu değişikliği yapılmasına müsaade etmiş oldu.

Maçın kalanında Telekom’un geri dönüş çabaları sonuç vermedi ve Gran Canaria sahadan 71-67 galip ayrılarak EuroCup şampiyonu oldu. Canaria, gelecek sezon EuroLeague’de mücadele etme hakkı kazandı.

Embiid NBA’in en değerlisi!Embiid NBA’in en değerlisi!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.