‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’ yayında! Tamamen tesadüf

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında göndermelere konu olan Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filminin Ferit Şahenk'in sahibi olduğu Star TV'de yayınlanması sosyal medyada gündem oldu.

Spor 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi 1975 yılında vizyona girdi.

İyi bir Fenerbahçeli olan yazar Rıfat Ilgaz eğitim gördüğü Kastamonu Lisesi’ndeki anılarından hareketle 1957 yılında Hababam Sınıfı romanını yayınladı. Haylaz öğrencilerden oluşan sınıfın hepsi Fenerbahçe taraftarıydı. Mahmut Hoca’dan gizli okuldan kaçıp Fenerbahçe maçlarına gitmeleri alameti farikalarıydı. Rıfat Ilgaz 1972’de ‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’ romanıyla seriye devam etti.

Yönetmen Ertem Eğilmez 1970’li yıllarda Hababam Sınıfı filmlerini çekmeye başladı. Serinin ikinci filmi ‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’ 1975 yılında çekildi. Hababam Sınıfı serisinin en çok hasılat yapan filminde Münir Özkul, Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe, Adile Naşit, Semra Özdamar ve Şener Şen oynadı. Müzikleri Melih Kibar tarafından bestelenen film 1976’da Altın Portakal En İyi Müzik Ödülü’ne değer görüldü.

Galatasaray’ın kale arkası tribününde yaptığı koreografi…

Galatasaray’dan derbide Hababam Sınıfı koreografisi

Süper Lig’de sezonun e önemli maçlarından biri Galatasaray ile Fenerbahçe arasında geçen pazar oynandı. 1-0 sarı lacivertlilerin üstünlüğüyle biten maçtan önce sarı kırmızılı taraftarlar Hababam Sınıfı temalı özel bir koreografi hazırladı. ‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’ büyük yazısının bulunduğu koreografide Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, futbolcular Mert Hakan Yandaş, Edin Dzeko ve Cengiz Ünder vardı, Koreografide Galatasaray’ın hocası Okan Buruk öğretmen olarak resmedildi. Dersimiz: Tarih ve Konumuz: Şampiyonluk yazısı tahtada yer aldı.

Fenerbahçe X hesabında kapak fotoğrafını Hababam Sınıfı yaptı.

Fenerbahçe’den Hababam yanıtı

Fenerbahçe deplasmanda Çağlar Söyüncü’nün golüyle 1-0 kazandığı karşılaşmanın ardından sosyal medya hesabından Galatasaray’ın yaptığı koreografiye yanıt verdi. Maçın skoru ‘Hababam güm güm güm’ yazısıyla paylaşıldı. Kanarya X Platformu’nda kapak fotoğrafını da Hababam Sınıfı yaptı.

Şahenk’in kanalından ‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’ filmi

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Faik Sahenk koyu bir Fenerbahçe taraftarı olarak biliniyor. Şahenk aynı zamanda 2011’den beri Star Tv’nin içinde bulunduğu Star TV Medya Hizmetleri A.Ş.’nin de sahibi. Sarı lacivertliler yelken şubesine sponsor olan Şahenk’in Star TV’si sosyal medyadan yaptığı açıklamayla ‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’ filmini yayınlayacağını duyurdu.

Film 20.00’de yayınlanırken sarı lacivertli taraftarlar özellikle sosyal medyada Ferit Şahenk’in Fenerbahçeli oluşuna vurgu yaparak filmin gösterilmesini ‘manalı’ bulduklarını söyledi. Ancak gerçek çok farklıydı. Çarşamba 20.00 Star TV tarafından klasik Türk filmlerine ayrılmıştı. Galatasaray -Fenerbahçe derbisinden önceki hafta Hababam Sınıfı’nın ilk bölümü yayınlandı. Tamamen tesadüf eseri Galatasaray taraftarının koreografisini yaptığı ‘Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı’ filmi yayın akışında bulunuyordu. Öte yandan bir iddiaya göre Ferit Şahenk haziran ayında yapılacak Fenerbahçe Olağan Genel Kurulu’nda aday olan mevcut başkan Ali Koç’un listesinde olacak.

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si büyük maçlarda başkaİsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si büyük maçlarda başka

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.