Hakan Çalhanoğlu yıkıldı! Madrid’de son söz Atletico’nun

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler oynanan son iki maçın ardından belli oldu. Inter'i penaltılarla eleyen Atletico Madrid ve PSV'yi 2-0'la geçen Borussia Dortmund son sekiz takım arasına yükseldi.

Spor 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Şampiyonlar Ligi'nde Atletico, Inter'i elemeyi başardı.

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 heyecanı, bu turda oynanan son iki maçın ardından noktalandı. Günün rövanş maçlarında Hakan Çalhanoğlu’nun formasını terlettiği Inter, Atletico Madrid’e konuk olurken Borussia Dortmund evinde PSV Eindhoven’ı ağırladı.

Milano temsilcisi Inter, Guiseppe Meazza’da 1-0’la geçtiği Atletico’ya bu kez Madrid’de konuk oldu. Hakan Çalhanoğlu’nun ilk 11’de başladığı maça son finalist sıfatıyla çıkan mavi-siyahlılar için hedef tur biletini deplasmanda kazanmaktı. Mücadeleye baskılı başlayan taraf ev sahibi Atletico oldu. Rakibinin hızlı başlangıcını gol yemeden savuşturmayı başaran Inter 15’inci dakika itibariyle oyunda dengeyi sağladı. Oldukça tempolu seyreden maçın 33’üncü dakikasında Inter hızlı atağa kalktı. Barella’nın soldan verdiği pasta penaltı noktasının yakınlarında topla buluşan Dimarco gelişine şutunu çekerek fileleri sarsmayı başardı ve takımını öne geçirdi. Yediği golün ardından toparlanmakta vakit kaybetmeyen Atletico 35’te Koke’nin çevirdiği top Pavard’dan sekip tehlikeli bölgeye düşünce net bir fırsat yakaladı. Altı pas çizgisine yakın bölgede topla buluşan Griezmann ikramı geri çevirmedi ve yedikleri golün hemen iki dakika sonrasında skora yeniden eşitliği getirdi. Karşılaşmanın devre arasına 1-1’lik eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda da tempo oldukça yüksekti. Devrenin ilk 15 dakikasından gol çıkmayınca son yarım saate de 1-1’lik eşitlik ve Inter avantajıyla girildi. 66’ncı dakikada Morata’nın yükselttiği topa Llorente kafayı vurdu ancak top Inter kalecisi Sommer’de kaldı. 70 dakikalık dilimde iki takım da çok efor harcadı ve karşılaşmanın son bölümünde bu sebeple tempo düştü. 77’de Inter kontratağında Barella ara pasını gönderdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Thuram tur biletini almaya çok yaklaştı ancak Fransız oyuncu çerçeveyi bulamadı. 85’te Inter ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrası Memphis beklenmedik bir şut çıkardı, Hollandalının şutu yan direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Direkten dönen topun iki dakika sonrasında Atletico bir kez daha etkili geldi. Koke’nin savunma arkasına attığı topla buluşan Memphis penaltı noktasına yakın bölgeden şutunu çıkardı, yerden giden top köşeden ağlarla buluşunca Atletico 2-1 öne geçti ve toplam skorda durum eşitlendi. 90+3’te ev sahibi ekibin kontratağında Griezmann’ın servisiyle gol fırsatı yakalayan Riquelme gelişine şutunda kaleyi tutturamayınca takımına turu getiren golü atma fırsatından yararlanamamış oldu. Normal süresi 2-1 biten maçta tur atlayan tarafı belirlemek için uzatmalara geçildi.

Uzatmalar eşitliği bozmaya yetmedi

Uzatmalara daha etkili başlayan taraf Inter oldu. 98’inci dakikada Hakan’ın kullandığı kornerde Lautaro ön direkte yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı. 104’te Hakan Çalhanoğlu yaptığı faul nedeniyle hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. İlk uzatmanın son anlarında Atletico gole yaklaştı, Correa’nın dönerek yaptığı vuruş kaleci Sommer’de kaldı. Mücadelede son uzatma devresine de eşitlikle gidildi.

Son 15 dakikaya İtalyanlar çok baskılı başladı, ancak Diego Simeone’nin kapalı savunmasını açmakta zorlandılar. 112’de kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden duran top şansı kazanan Inter’de topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu etkili vurdu ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti. 120 dakikanın sonunda eşitlik bozulmayınca kazananı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi.

Penaltılarda Oblak devleşti

Inter’de ilk penaltı için milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu topun başına geldi ve kusursuz bir vuruşla Inter’i öne geçirdi. Atleti’nin ilk penaltısında da Memphis sert vuruşunda fileleri sarstı. Alexis Sanches’in penaltısını Jan Oblak kurtarınca ev sahibi ekip avantajı ele geçirdi ancak Saul’ün penaltısını da Sommer kurtarınca her şey yine başa döndü. Kalesinde devleşmeyi sürdüren Oblak, Klassen’in de vuruşunda gole izin vermedi, normal sürenin son saniyesinde golü kaçıran Riquelme penaltıyı atıp avantajı takımına getirdi. Inter’in dördüncü penaltısını Acerbi gole çevirdi, ona cevap üst diğerin içinden fileleri bulan Correa’dan geldi. Lautaro kaçırma lüksü olmayan bir vuruş için topun başına geldi. Arjantinli yıldız topu üstten auta gönderinde çeyrek final bileti Atletico Madrid’e gitti. Geçen senenin Şampiyonlar Ligi finalisti ve bu sezon Serie A’nın açık ara lideri Inter ise Avrupa defterini Mart ayında kapatmış oldu.

‘Sarı Duvar’ varsa tur da var!

Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda oynanan son eşleşmede Borussia Dortmund evinde PSV’yi ağırladı. İlk maç deplasmanda 1-1 berabere kaldığı rakibine karşı taraftarı önünde çok hızlı bir giriş yapan Dortmund henüz üçüncü dakikada Brandt’ın asistinde topu filelere gönderen Sancho’nun golüyle 1-0 öne geçti. Salih Özcan’ın da ilk 11’de forma giyip 90 dakika sahada kaldığı sarı-siyahlılar, mücadelenin başından sonuna avantajını korumayı başardı. Son anlarda iyice risk alan PSV’ye karşı tecrübeli yıldızı Marco Reus’un ayağından bir gol daha bulup fişi çeken Dortmund, mücadeleyi 2-0 kazanarak Şampiyonlar Ligi’nde son sekiz takım arasına yükselen taraf oldu.

Düşler sahnesinde çeyrek final eşleşmeleri 15 Mart Cuma günü İsviçre’nin Nyon kentinde çekilecek kura sonucu belli olacak. İşte Avrupa’nın zirvesinde yoluna devam eden son sekiz takım,

Bayern
PSG
Real Madrid
Manchester City
Arsenal
Barcelona
Atletico Madrid
Borussia Dortmund

Almanya Kupası'nı kıskanmak... Çek bir LüleburgazsporAlmanya Kupası’nı kıskanmak… Çek bir Lüleburgazspor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.