İtalya’da taraftarlar birbirine girdi 3 kişi yaralandı

İtalya'da Milan ve PSG'nin karşı karşıya geleceği maç öncesi iki takım taraftarları arasında kavga çıktı. Olaylarda 3 kişi yaralandı.

Spor 8 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Şampiyonlar Ligi'ndeki dev maç öncesi Milano karıştı.

Şampiyonlar Ligi’nin ölüm grubunda Milan ve PSG karşılaşacak. Grup sonuncusu 2 puanlı Milan, lider 6 puanlı PSG’ye takacağı çelmeyle iddialı olmak istiyor. İki takım arasından grubun ilk maçını PSG 3-0 kazanmıştı.

Kritik maç öncesi iki takım taraftarları karşı karşıya geldi. İtalyan basınındaki haberlere göre Milano’nun Navigli semtimnde çıkan olaylarla 3 kişi yaralandı.

50 kişilik Milan taraftar grubu, semtte bulunan Fransız taraftarları meşale ve sis bombalarıyla karşılayınca arbede yaşandı. Bir Fransız taraftar ağır yaralanırken 2 güvenlik görevlisi de hafif şekilde yaralandı. Olaylar sonrası 73 Fransız taraftar gözaltına alınırken Milan taraftarları ara sokaklardan kaçarak olaydan kurtuldu. Öte yandan bir başka PSG taraftarı grup Çin Mahallesi olarak bilinen mahallede 10 kadar Çin vatandaşıyla tartıştı, olaya polis müdahale etti.

Mbappe PSG’de forma krallığını kaptırdıMbappe PSG’de forma krallığını kaptırdı

Son günlerde artan holiganlık

Fransız taraftarların isminin içinde bulunduğu holiganlık olayları son günlerde arttı. Geçtiğimiz haftalarda Marsilya’nın sahasında Lyon’u ağırlayacağı maç öncesi Lyon takım otobüsüne yapılan taşlı saldırı sonucunda teknik direktör Fabio Grosso yaralanmış ve maç ertelenmişti. Daha sonra 9 Marsilya taraftarı olaylar kapsamında gözaltına alınmıştı.

Lyon'dan tarafsız saha isteğiLyon’dan tarafsız saha isteği

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.