Kane atıyor, Bayern turluyor

Spor 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bayern Münih ve PSG ilk iki çeyrek finalist oldular.

Bayern Münih lig yarışında Bayer Leverkusen’in 10 puan gerisinde kaldı. Bavyera ekibi için bu sezonki tek gerçekçi hedef Şampiyonlar Ligi gibi görünüyor. Form durumlarının düşük olduğu düşünüldüğünde bu seçenek de onlara pek yakın durmuyor. Öyle ki takım Lazio eşleşmesinin ilk maçını da İtalya’da 1-0 kaybetmişti.

Ancak Bayern kulübün son yıllardaki başarı kültürünü hatırladığı rövanş maçıyla turu almayı başardı. Alman ekibi etkili oynadığı ikinci yarıda Lazio’nun nadir tehlikeli pozisyonlarını savuşturmayı başardı. Münih takımı 38. dakikada İngiliz golcü Harry Kane’le öne geçti. 45+2. dakikada Matthijs De Ligt kenar ortasında şutu attı. De Ligt’in şutu arka direğe doğru giderken Thomas Müller dokunup ağlara yolladı. Bu golle skor 2-0 oldu. İkinci yarıya tur avantajıyla giren Bayern 66. dakikada Harry Kane’in ikinci golüyle iyiden iyiye rahatladı. Almanlar 3-0’la skorla isimlerini son sekiz takım arasına yazdırmayı başardı.

Catarina Macario, 641 günlük sakatlığın ardından yeşil sahalara golle döndüCatarina Macario, 641 günlük sakatlığın ardından yeşil sahalara golle döndü

Lazio taraftarının Hitler ziyareti olay oldu

Bir grup Lazio taraftarı maçtan önceki akşam Nazi lideri Adolf Hitler’in bir dönem konuşmalarını yaptığı Hofbrauhaus birahanesine giderek burada faşizm yanlısı sloganlar attı. Sosyal medyaya düşen görüntülerde bazı taraftarların Hitler’in müttefiki olan “Duce” unvanlı İtalyan faşist lider Benito Mussolini için “Duce-Duce” şeklinde slogan attığı, faşist döneme ilişkin marşlar söylediği ve bazılarının da sağ el havada, “Roma selamı” olarak da bilinen faşist selamı verdiği kaydedildi. İtalyan ANSA ajansının Alman DPA ajansına dayandırdığı haberinde Münih Emniyeti’nin söz konusu görüntülere ilişkin inceleme ve soruşturma yürüttüğü belirtildi.

Mbappe böyle istedi

PSG ise 2-0’lık galibiyetin rövanşında Real Sociedad’a konuk oldu. Çok iyi bir Bask atmosferi altında başlayan karşılaşmada Real Sociedad taraftarının da desteğiyle etkili olmaya çalışıyordu. Rakip ceza alanında son pasları yapamadıkları için fırsatları değerlendiremediler. PSG’de ise Kylian Mbappe 15. dakikada yakaladığı fırsatı kaçırmadı ve takımını rahatlatan golü kaydetti. Bu golden sonra kale filelerinin topun değdiği kısmında sökülme oldu ve maç bir süre durdu.

İmkansızın peşine düşen Sociedad özellikle Oyarzabal’la gol yollarında etkili olmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Fiziksel üstünlük kuran PSG cephesi rakip takımın Sheraldo Becker ve Takefuso Kubo gibi hem atletik hem teknik kanatlarını oyuna dahil etmedi. İlk yarı 1-0 bitti. İkinci yarının başında kontrolü tamamen alan PSG, Mbappe’nin 56. dakikadaki golüyle rövanşta da farkı ikiye çıkardı. Sociedad’da Becker yerine oyuna giren Barrenetxea tempo kazandırdı, oyuncu golü de buldu fakat ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Sociedad için teselli golünü Mikel Merino 89. dakikada attı. İspanyol teknik direktör Luis Enrique’nin takımı PSG rakibini 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Salının getirdikleri... Lakers kazandı, Hasan Arat PFDK'ya sevk edildi, Galatasaray da savcılığa gitti...Salının getirdikleri… Lakers kazandı, Hasan Arat PFDK’ya sevk edildi, Galatasaray da savcılığa gitti…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.