Catarina Macario, 641 günlük sakatlığın ardından yeşil sahalara golle döndü

Chelsea forması giyen kadın futbolcu Catarina Macario, yaşadığı çapraz bağ sakatlığı sonrası sahalardan uzun süre uzak kalmıştı. ABD'li futbolcu 641 günlük aranın ardından formasına kavuştu.

Spor 6 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Catarina Macario, yaklaşık iki yıllık aranın ardından futbola döndü.

24 yaşındaki Catarina Macario, yaşadığı ön çapraz bağ sakatlığı sonrası 20 ay sahalardan uzak kalışının ardından hafta sonu takımı Chelsea’nin Leicester City’yi 4-0 yendiği maçta futbola golle geri döndü.

2023’ün Haziran ayında Lyon’dan Chelsea’ye transfer olurken sakatlığı bulunan Macario hakkında konuşan Chelsea teknik direktörü Emma Hayes: “600 günden fazla süredir oynamadı. Chelsea’ye geldi ve şu ana kadar oynamaya uygun durumda değildi, ancak Leicester maçında sahaya girip bize ihtiyacımız olan şeyi sundu.” dedi.

Sözlerini sürdüren Emma Hayes, şu şekilde konuştu,

“Onunla sakatlık sürecinde çok çalışma fırsatı bulduk. Bu sebeple bu anı yaşadığı için hem onunla hem de onun dönüşüne mesai harcayan tüm kulüp çalışanlarıyla gurur duyuyorum. Catarina süper bir futbolcu. Tabii ki çok uzun bir aradan döndü ve tam performansını vermesi için zamana ihtiyacı olacaktır, ancak yine de Leicester maçında üzerine düşeni yapmayı başardı.”

Önümüzdeki yaz ABD Kadın Milli Futbol Takımı’nı çalıştırmaya başlayacak olan Hayes, ABD’li futbolcu Catarina Macario hakkında,

“Onu çok seviyorum. Harika bir insandan bahsediyoruz ve Catarina’yı alırken onun sakat olduğunu da, bu sürecin zorlu geçeceğini de biliyordum. Fakat şunu söyleyebilirim ki Chelsea’den ayrılırken bu kulübe muhteşem bir oyuncu bırakmış olacağım. Umarım sezonun geri kalanında eksikliklerini kapatır. Hem Chelsea’nin, hem de ABD’nin onun gibi dünya çapında bir forvete çok ihtiyacı var.”

Macario, Chelsea öncesi oynadığı takım olan Lyon’la 2021-22 sezonunun son maçında çapraz bağlarının koptuğu sakatlığı yaşamıştı. Leicester deplasmanında takımı adına skoru 4-0’a getiren gol, onun 644 gün sonra attığı ilk gol olarak istatistiklere geçti.

Maç sonrası kendisine uzatılan mikrofonlara çok mutlu bir şekilde gülümseyerek cevap veren 24 yaşındaki futbolcu,

“Bunu yaşamak çok eğlenceliydi. Sonunda sahalara döndüm ve Chelsea formasını ilk kez giymekten çok keyif aldım, rüyamın gerçek olduğunu hissettim. Teknik direktörüm bana çok destek oldu ve hiç baskı oluşturmadı. Emma’dan daha iyi bir teknik direktör düşünemezdim, ona minnettarım.” dedi.

İddia: Ebrar Karakurt gece kulübünde olay çıkardıİddia: Ebrar Karakurt gece kulübünde olay çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.