Londra derbisinde Arsenal, Chelsea’ye acımadı

Premier Lig'de 9 haftadır kazanamayan Chelsea, Arsenal deplasmanında da ilk yarıda kalesinde 3 gol gördü ve sahadan boynu bükük ayrıldı. İki maç fazlasıyla lider olan Arsenal gözünü Manchester City'nin bugünkü maçına çevirdi.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kaptan böyle istedi, Arsenal Chelsea'nin fişini ilk yarıda çekti.

Premier Lig’de son haftaların formsuz iki ekibi Londra’da karşı karşıya geldi. Son 4 maçtır kazanamayan Arsenal, liderlik koltuğunu maç fazlasıyla Manchester City’den almak için sezonun en büyük hayal kırıklıklarından Chelsea ile karşılaştı.

Arsenal ilk 35 dakikada Chelsea’den; Liverpool, West Ham, Southampton ve Manchester City maçlarında yaşanan hayal kırıklarının acısını çıkardı. Martin Odegaard, 18. dakikada enfes bir golle perdeyi açtı. Kaptan Odegaard, 31. dakikada tekrar sahneye çıktı ve farkı ikiye çıkardı. Rakibinin gardını kaptanının attığı iki sert yumrukla düşüren Topçular saldırmaya devam etti. Londra’nın kırmızı cephesi 34’de Gabriel Jesus’la farkı 3’e çıkardı. Arsenal ilk yarının kalanını rölantide oynadı ve devre böyle sonuçlandı.

PSG karıştı... Messi'ye Arabistan cezasıPSG karıştı… Messi’ye Arabistan cezası

Maviler, ikinci yarıda daha etkili olan taraftı. Chelsea 65. dakikada Noni Madueke ile skoru 3-1’e getirdi. Ancak daha sonra puan veya puanlar çıkaracak golleri bulamayan Chelsea, 3-1’lik yenilgi ile beraber Premier Lig’deki galibiyet hasretini 10 maça çıkardı. Ayrıca Chelsea, bu sezon tüm kulvarlar dahil 20. mağlubiyetini aldı, bu miktar 1987-88’den beri Chelsea’nin ulaştığı en fazla mağlubiyet sayısı oldu.

Arsenal ise bu galibiyetle 78 puana yükseldi ve 2 maç eksiği olan City’nin 2 puan önüne geçti. Manchester City bu akşam ligdeki eksik maçlarından birini saat 22.00’de West Ham’a karşı Etihad Stadyumu’nda oynayacak. Arsenal adına gecenin olumsuz gelişmesi ise kenara gelen savunmacı Gabriel’in durumu oldu. Mikel Arteta, maç sonu açıklamasında oyuncunun pazar günkü kritik Newcastle deplasmanında oynamasının şüpheli olduğunu söyledi.

Dursun Özbek'e göre herkes Galatasaray'la uğraşıyorDursun Özbek’e göre herkes Galatasaray’la uğraşıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.