Arsenal’a turu penaltılarda Raya getirdi

Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanş maçında Arsenal 1-0 yenildiği rakibi Porto'yu 1-0 yendi. Maçın uzatma dakikalarında gol olmadı. Penaltı vuruşlarına Arsenal kalecisi Raya'nın kurtarışları damga vurdu ve İngiliz ekibi 4-2'yle tur atladı.

Spor 13 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Arsenal, Raya'nın kurtarışlarıyla çeyrek finale yükseldi.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler belli olmaya devam ediyor. Bayern Münih, Manchester City, PSG ve Real Madrid’in ardından ikinci haftada Arsenal-Porto ve Barcelona-Napoli maçları oynandı.

Emirates Stadyumu’ndaki maçta Arsenal 1-0 yenildiği rakibi Porto’yu ağırladı. Porto bu maça da tıpkı ilk karşılaşmada olduğu gibi dirençli başladı. Arsenal net pozisyonlar bulmakta zorlandı. Hatta Porto Evanilson ile ilk yarıda Raya’yı yokladı. Fakat 41. dakikada Martin Odegaard’ın enfes asistinde Leandro Trossard asisti yaptı ve Londra ekibi 1-0 öne geçti. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıda oyun yine tıkandı. Arsenal baskılı taraftı ancak pozisyon bulmakta zorlandılar. 68. dakikada Odegaard topu ağlara yolladı ancak gol öncesi Kai Havertz’in faulünü tespit eden Clement Turpin golü vermedi. Maç 1-0 bitti, uzatma dakikalarındaki çekişmeden de gol çıkmadı.

Aman başkanlar dikkat! İş futbolu aştı, yanarsınızAman başkanlar dikkat! İş futbolu aştı, yanarsınız

Hal böyle olunca Şampiyonlar Ligi’nde 2016 final maçından sonra ilk kez bir karşılaşma penaltılara gitti. Maçın dikkat çeken bir diğer anekdotu 28. sarı kartını gören 41 yaşındaki Pepe’nin bu alanda rekora sahip olmasıydı. Penaltı atışlarına Arsenal kaptanı Odegaard’la iyi başladı. Porto’dan Pepe golü buldu. Arsenal’da Havertz durumu 2-1 yaptı. Saka karşısında gösterdiği iyi performansla iki maçın da iyi isimlerinden olan Porto sol beki Wendell Borges penaltıyı kaçırdı. Ardından Saka hata yapmadı durum 3-1’e geldi. Marko Grujic’e Porto’nun umutlarını taze tutarken Declan Rice durumu 4-2’ye getiren golü attı.

İlk maçın sonunda yaptığı enfes vuruşla David Raya’yı avlayan ve Porto’ya avantajı getiren Galeno takımının 4. penaltısı için topun başına geçti. Oyuncunun penaltıyı gole çevirmekten başka çaresi yoktu. Brezilyalı Raya’nın soluna vurdu. Kaleci köşeyi doğru seçti, topu kurtardı, Arsenal adını çeyrek finale yazdırdı. Arsenal 2010 yılından bu yana ilk defa ilk maçını kaybettiği bir eşleşmede tur atladı. O dönemde de yine Porto’ya karşı turu geçip çeyrek finale giden takım olmuşlardı.

Barça’da gençler parladı, tur geldi

1-1’in rövanşında Napoli’yi ağırlayan Barcelona da çeyrek final biletini 3-1’lik skorla aldı. Barça maça hızlı başlarken 15. dakikada genç isim Fermin Lopez takımını öne geçirdi. 17’de ikinci gol Joao Cancelo’dan geldi. 30. dakikada Amir Rahmani Napoli’yi ümitlendirdi. Ancak İtalyan temsilcisi bir türlü beraberliği bulamadı. Tura noktayı 83. dakikada Robert Lewandowski koydu. Barça 3-1 kazandı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Barcelona’nın 2007 doğumlu stoperi Pau Cubarsi Napoli maçının en iyi oyuncusu seçildi. Pau beş atak engelleme, bir pas arası, üç top çalma yaparken 15’te dokuz uzun top başarısı ve üçte üç ikili mücadele, üçte üç de hava topu başarısı gösterdi. 

Sporda Salı günü mesaisi: Novak Djokovic yenildi, Can Uzun transfer oluyorSporda Salı günü mesaisi: Novak Djokovic yenildi, Can Uzun transfer oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.