Halil Dervişoğlu çalımı: Gece Beşiktaş… Sabah Galatasaray

Beşiktaş'ın kadrosuna katmak için uğraş verdiği Halil Dervişoğlu, Galatasaray'dan gelen 4 yıllık teklifle rotasını değiştirdi. Beşiktaş cephesi şimdi 'Biz istemedik, kendileri bize gelmek istemişti' diyor.

Spor 16 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Halil Dervişoğlu, daha önce kiralık olarak iki kez geldiği Galatasaray'a bu kez bonservisiyle transfer oldu.

Galatasaray, Beşiktaş’ın büyük ölçüde anlaşmaya vardığı Halil Dervişoğlu’nu ezeli rakibinin elinden kaptı. Beşiktaş, Halil için Brentford ile 600 bin euro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 25 pay karşılığı anlaşmaya vardı. 1 milyon euro maaş isteyen futbolcuya ise son olarak 800 bin euro ödemeyi teklif etti. Halil Dervişoğlu bunu önceki gün kabul etti. Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Emre Kocadağ ve Futbol Direktörü Ceyhun Kazancı’yı arayan Dervişoğlu ailesi İstanbul’a uçak biletinin gönderilmesini istedi. Transfer bitmek üzereyken devreye Galatasaray girdi.

Nicolo Zaniolo'dan Edin Dzeko'ya gönderme! Icardi...Nicolo Zaniolo’dan Edin Dzeko’ya gönderme! Icardi…

Sarı kırmızılılar Brentford forması giyen ve bonservisi elinde olan Halil Dervişoğlu’na 4 yıllık teklif yaptı. Dervişoğlu tarafı daha önce de forma giydikleri Galatasaray’a sıcak baktı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş tarafı bir türlü Halil Dervişoğlu’na ulaşamadı.

Galatasaray’dan uçak göndermesi

Galatasaray, öğleden sonra Halil Dervişoğlu’nun transferi için kulübü ve kendisiyle görüşmelerin başladığını açıkladı. Sarı kırmızılılar sosyal medyadan da Beşiktaş’a uçak göndermesi yaptı.

Anlaşmanın şartları

Galatasaray, Halil Dervişoğlu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Futbolcunun bonservisine 500 bin euro verilirken Halil 2023-2024 sezonu için net 20 milyon TL maaş alacak. Oyuncunun sonraki sezonda alacakları TÜİK’in açıklayacağı enflasyon oranında artacak.

Şenol Güneş: Soğuk bakarım

Beşiktaş’ın görüşmeler yaptığı Halil Dervişoğlu ile ilgili konuşan Şenol Güneş, “Halil, kulübüne Beşiktaş ismini kullanıp arkasından pazarlık yaparsa olmaz. Güvenim sarsılırsa herkese soğuk bakarım” demişti.

Emre Kocadağ, Halil Dervişoğlu transferinde yaşananları anlattı.

Beşiktaş tepkili: Halil planlarımızda yoktu

Oyuncunun Galatasaray’a gitmesinin kesinleşmesinin ardından Beşiktaş futbol şube sorumlusu Emre Kocadağ, şu açıklamayı yaptı: “Babası menajerlik görevini de yapıyor. Babasının ekibimize yakınlaşması var. Oğlunun Beşiktaş’a transferiyle alakalı arzusu olduğunu söyledi. Şenol hocamızın da bunda etkisi var. Oyuncuyu buraya getirmek istiyor. Biz şartlarımızı belirttik. O şartlarda oyuncunun maddi anlamda beklentisi bize uymadı. Bunun uymadığını söyledik.”

Galatasaray'ın yeni stadının ismi Rams Park olduGalatasaray’ın yeni stadının ismi Rams Park oldu

Kocadağ, “Zaten Şenol hocamız da bir önceki basın toplantısında bu olaya noktayı koymuş oldu. Oyuncuyla alakalı yaptığı açıklamayla. Kendisi spor camiasının bilge kişiliği. Bazen öyle bir laf ediyor ki tam lafı gediğine koyuyor” dedi. Beşiktaş yöneticisi konuşmasına şöyle devam etti: “Oyuncunun babasının duygusal bir yaklaşımı oluyor. Hem hocamızı hem Ceyhun Kazancı’yı arıyor. Bu oyuncunun Beşiktaş’ın tüm şartlarını kabul ettiğini ve oynamak istediğini bizlere iletiyor. Ceyhun Bey de hem başkana hem teknik ekibe konuyla alakalı dönüş yaptığı sırada bir süreç var. Sonra geri döndüğünde sürecin diğer takıma doğru kaydığını görüyoruz. Bizim zaten planlamamızda olan bir oyuncu değildi, kendilerinin talebiyle gündemimize girdiği bir oyuncuydu.”

Milli formayı Şenol Güneş verdi

Halil Dervişoğlu, A Milli formayı ilk kez Şenol Güneş döneminde giydi. Mayıs 2021’de Azerbaycan’a karşı oynanan hazırlık maçına ilk 11 olarak başlayan Halil Dervişoğlu, 34. dakikada rakip fileleri havalandırmayı başardı. Dervişoğlu, 2-1 galibiyetle sona eren mücadelenin 67. dakikasında yerini Enes Ünal’a bıraktı.

Muslera, Galatasaray'da devam etmek istiyorMuslera, Galatasaray’da devam etmek istiyor

Halil Dervişoğlu’nun geçen sezonki performansı

A Milli Takım formasını 15 kez giyen 23 yaşındaki futbolcu, 2020-2021 sezonunun ikinci yarısında ve 2021-2022 sezonunun tamamında kiralık olarak Galatasaray’da oynamıştı. Geride bıraktığımız sezonu Burnley’de kiralık geçiren Halil Dervişoğlu, çıktığı 11 maçta 151 dakika sahada kaldı. 23 yaşındaki forvet, 1 kez gol sevinci yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.