Halil Umut Meler Euro 2024 biletini aldı

Ankaragücü- Rizespor maçından sonra yumruklu saldırıya uğrayan, Trabzonsor-Fenerbahçe maçındaki yönetimi eleştirilen hakem Halil Umut Meler Euro 2024'te Türkiye'den seçilen tek isim oldu.

Spor 23 Nisan 2024
Halil Umut Meler, UEFA'nın elit hakemler kategorisinde yer alıyor.

Halil Umut Meler UEFA tarafından Euro2024’te görev yapacak hakemler arasına seçildi. Listede Halil Umut Meler tek Türk hakem olarak yer aldı. Meler bu sezon Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nde üç, Avrupa Ligi’nde iki ve Avrupa Ligi Elemeleri’nde ise bir maç yönetti. Meler İngiltere’nin Liverpool ile İtalya’nın Atalanta takımları arasında 11 Nisan Perşembe günü oynanan UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçını yönetmişti.

Almanya’da yapılacak Euro 2024’te görev alacak hakemlerin isimleri şöyle: Artur Soares Dias (Portekiz), Jesus Gil Manzano (İspanya), Marco Guida (İtalya), Istvan Kovacs (Romanya), Ivan Kruzliak (Slovakya), François Letexier (Fransa), Danny Makkelie (Hollanda), Szymon Marciniak (Polonya), Halil Umut Meler (Türkiye), Glenn Nyberg (İsveç), Michael Oliver (İngiltere), Daniele Orsato (İtalya), Sandro Scharer (İsviçre), Daniel Siebert (Almanya), Anthony Taylor (İngiltere), Clement Turpin (Fransa), Slavko Vincic (Slovenya), Felix Zwayer (Almanya).

Halil Umut Meler 'elitler' arasındaHalil Umut Meler ‘elitler’ arasında

Ayrıca UEFA ile Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) arasındaki işbirliği kapsamında, finalde Arjantin’den hakem Facundo Tello ve iki yardımcısı da Avrupa hakem grubuna katılacak. UEFA Hakem Kurulu Başkanı Roberto Rosetti şunları söyledi: “UEFA EURO 2024 Avrupa milli takım futbolunun en iyi takımların mücadele ettiği zirvesidir ve bu nedenle bu maçları yönetecek en iyi hakemleri seçtik. Seçilen hakemlerin tümü, UEFA’nın en önemli müsabakalarında ve aynı zamanda kendi yerel müsabakalarında tutarlı bir şekilde en yüksek standartlarda performans sergiledi. Bu konuma gelmek için olağanüstü iyi hazırlandılar ve final turnuvasında kalitelerini göstereceklerine olan güvenimiz tam.”

Halil Umut Meler, Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın saldırısına uğramıştı.

11 Aralık 2023’te Ankara’da oynanan Çaykur Rizespor maçı sonrası Halil Umut Meler Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğramıştı. Yere düşen Meler, tekmelere de maruz kaldı. Faruk Koca, PFDK tarafından futboldan ömür boyu men cezası aldı. PDFK ayrıca Ankaragücü’ne 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezası verdi. Meler, 17 Mart 2024’teki olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının da hakemiydi. Maçı ertelemediği için eleştirilere uğrayan hakemin gözlemcilerden yüksek not aldığı açıklanmıştı.

Ali Koç: Halil Umut Meler'in hakemlik lisansı iptal edilmeliAli Koç: Halil Umut Meler’in hakemlik lisansı iptal edilmeli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.