Halil Umut Meler’den hakemlere mesaj

Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan hakem Halil Umut Meler, 'Güvenliklerinin sağlanması koşuluyla hakem arkadaşlarımın kamu görevine dönmesi arzumdur' dedi. Kulüp başkanları da Meler'i ziyaret etti.

Spor 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
FIFA hakemi Meler, şiddete karşı emsal olacak caydırıcı cezalar verilmesini istedi.

Ankaragücü- Rizespor karşılaşmasından sonra başkent kulübünün başkanı Faruk Koca tarafından yumruklanan, yere düştükten sonra da tekmelenen FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler yazılı bir açıklama yaptı. Kendisine destek verenlere ve tedavisini yapan sağlık personeline teşekkür eden Meler’in açıklaması özetle şöyle…

Disiplin süreçleri titizlikle yürütüldü: 11 Aralık’ta Ankara’da oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçından sonra bana ve müsabakada görevli olan hakem arkadaşlarına yönelik saldırı ve şiddet olayının adli makamlar ve Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde adli, idari ve disiplin süreçlerinin titizlikle yürütüldü.

Yumruğun bedeli: Faruk Koca'ya ömür boyu, Ankaragücü'ne beş maç cezaYumruğun bedeli: Faruk Koca’ya ömür boyu, Ankaragücü’ne beş maç ceza

Faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum: Bu süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacağım. Neticesinde olayın sorumlularının, faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğimi bilmenizi istiyorum.

Şiddet hayatın her alanında: Günlerdir kamuoyunu meşgul etmekte olan bu menfur hadise, sadece bir spor müsabakası içerisinde yaşanmış gibi değerlendirilmemelidir. Şiddet maalesef hayatın her alanında karşımıza sıklıkla çıkmaktadır ve bazen telafisi olmayan sonuçlar doğurmaktadır.

Cezalar emsal olacak nitelikte caydırıcı olmalı: Bugün dünya çapında gündem oluşturan bu olay neticesinde verilecek olan cezaların; spor ile birlikte sağlıkta, eğitimde, aile içinde, trafikte, sokaktaki günlük yaşantıda ve hayatın her alanında uygulanmakta olan şiddet olaylarında emsal olacak nitelikte caydırıcı olmasını diliyorum. Bu konuda hem adli makamlara hem de Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurullarına caydırıcı cezalar verecekleri konusunda güvenim sonsuzdur. Bu şiddet ikliminden uzaklaşmak ve şiddetin her türlüsüne dur demek hepimizin görevi olmalıdır. Hayatın her alanında şiddetin ve şiddete olan inancın son bulmasını temenni ediyorum.

Yumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusuYumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusu

Beklentim futbolun doğal akışına dönmesi: İlgili tüm kurumların gerekli adımları fazlasıyla atmış olduğunu da düşünerek, futbolun hayatın doğal akışına dönmesi benim de beklentimdir. Bu kapsamda tüm detaylarıyla güvenliklerinin sağlanması koşuluyla çok sevdiğim hakem arkadaşlarımın yapmakta oldukları kamu görevine dönmesi ve müsabakaların devamı benim de arzumdur.

Ali Koç, Meler’in moralinin her geçen gün daha iyiye gittiğini söyledi.

Başkanlardan Meler’e ziyaret

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç ile bazı kulüp başkanları, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’i Selçuk’taki evinde ziyaret etti. Koç ve beraberindekiler, sabah saatlerinde hakem Meler’in Pamucak Tur Sitesi’ndeki evine geldi. Basın kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından Ali Koç, gazetecilere açıklama yaptı.

Ali Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadıAli Koç: Erteleme kararı kulüplere sorulmadı

Koç, hakem Meler’in moralinin her geçen gün daha iyiye gittiğini belirterek, “Bu ziyaretin reklamı olmaz. Ziyarete geldik, hocamıza ‘geçmiş olsun’ dedik, ailesiyle tanıştık. Hocamızın durumunu iyi bulduk. Her geçen gün daha iyiye gidiyor” dedi. Koç, hakem Meler’in maçlara çıkma kararını verip vermediği yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Bence zamanı gelince doğru kararı verecektir. Kolay değil, olayın üstünden birkaç gün geçti. Bu işin ilacı da zaman. Eminim sağlıklı kararı doğru zamanda verecektir.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.