Halbank durmuyor! Finalde bir adım öne geçtiler

Ligde haftalardır yenilgi yüzü görmeyen ve Türkiye Kupası'nı kazanan Halkbank, final serisi ilk maçında sahasında ağırladığı Ziraat Bankkart’ı 3-1 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçti.

Spor 3 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Efeler Ligi final serisinde Halkbank avantajı yakaladı.

Bu sezonun en formda ekiplerinden, Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kadar yükselen Halkbank, Efeler Ligi final serisi ilk maçında Fenerbahçe’yi eleyerek bu aşamaya gelen Ziraat Bankkart’ı ağırladı.

Halkbank ilk iki sette son derece baskın bir oyunla rakibine üstünlük sağladı. Ev sahibi, 25-15 ve 25-16 ile 2-0 öne geçti. Toplamda yalnızca 47 dakika süren ilk iki setin ardından Ziraat Bankkart, Wouter Ter Maat’ın etkili olmasıyla beraber üçüncü seti 23-25 kazandı ve maça ortak oldu. Ancak ev sahibi Halkbank çekişmeli geçen son seti 26-24 kazandı ve maçtan 3-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe'yi devirdi, Eczacıbaşı'nı yakaladı... Kupa canavarı Vakıfbank!Fenerbahçe’yi devirdi, Eczacıbaşı’nı yakaladı… Kupa canavarı Vakıfbank!

Halkbank’ın yıldızı Nimir Abdel Aziz maçı 31 sayıyla bitirdi. Thomas Jaeschke ise 20 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Ziraat cephesinde Ter Maat 23 sayı üretti.

Seride ikinci 6 Mayıs, üçüncü maç 9 Mayıs tarihinde oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.