Onlar da voleybol ülkesi! Tarih yazıldı

Nebraska Üniversitesi - Omaha Mavericks arasında oynanan voleybol maçı, 92 bin3 seyirciyle en çok izlenen kadınlar karşılaşması olarak tarihe geçti.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Voleybol maçı öncesi Memorial Stadı'nın kapasitesi yükseltildi.

Filenin Sultanları ile gururlanıyoruz. Türkiye Voleybol Federasyonu “Biz voleybol ülkesiyiz” kampanyasını yürütüyor. Ancak voleybol sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde büyük ilgi görüyor. Bu ülkelerden biri de ABD.

Mazinde bir tarih yatar.... Yaşa Filenin SultanlarıMazinde bir tarih yatar…. Yaşa Filenin Sultanları

Nebraska Üniversitesi – Omaha Mavericks arasında oynanan voleybol maçı tarihi bir seyirci rekoruna sahne oldu. Maçın tanıtımı şubat ayında “Nebraska’da Voleybol Günü” sloganıyla yapıldı. Biletler, nisan ayında satışa çıkarıldı. Üç günde 82 binden fazla bilet satıldı. Bu Nebraska’nın nüfusunun yüzde 4’üne denk geliyordu. Maçın oynandığı Memorial Stadı’nın kapasitesi futbol maçları için 83 bin 406. Ancak voleybol maçı öncesi yapılan düzenlemeyle kapasite artırıldı. 92 bin 3 seyirci voleybol şölenini izledi. Bu karşılaşma tarihe en çok izlenen kadınlar maçı olarak geçti.

Filenin Sultanları Polonya'yı da geçti: Zafer, zafer benimdir diyenlerindirFilenin Sultanları Polonya’yı da geçti: Zafer, zafer benimdir diyenlerindir

Nebraska maçı 25-14, 25-14 ve 23-13’luk setlerle 3-0 kazandı. Karşılaşma sonrası orta oyuncu Bekka Allick, “Bu, hayatınız boyunca karşısınıza sadece bir kez çıkacak bir fırsat. Bu rekor karşısında nutkum tutuldu. Yaklaşık 92 bin kişiyi hayal etmek zor” dedi. Bundan önceki rekor UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi maçında kırılmıştı. 2022’deki Barcelona-Wolfsburg maçını 91 bin 648 kişi izlemişti. ABD’nin en çok taraftarın izlediği kadın maçı 1999 Dünya Kupası finaliydi. Ev sahibi ABD’nin Çin’i 1-0 yenip şampiyon olduğu maçı 90 bin 185 kişi yerinden takip etmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.