Hamit Altıntop: Semih Kılıçsoy sürpriz değil

TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop Uluslar Ligi kurasını değerlendirirken Beşiktaşlı Semih Kılıçsoy'un gelişiminin sürpriz olmadığını belirtti.

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hamit Altıntop'tan hem kura hem de Semih değerlendirmesi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2024-25 UEFA Uluslar B Ligi kurası belli oldu. Milliler 4. grupta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti.

Kura hakkında konuşan Hamit Altıntop “Hayırlı olsun, güzel bir kura. Bildiğiniz gibi C Grubu’ndan B Grubu’na çıkma hakkı kazandık. Şimdiki hedefimiz de özellikle bu kuradan sonra A Grubu’na çıkmak ve Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil etmek. 3 yıldır A Millî Takım sorumlusuyum. Son 3 yılı analiz ettiğimizde iyi bir gidişatımız var. Sadece sonuç olarak değil, oyuncu grubunun yaş ortalaması düştü, oyun güzelleşti. Bu sistemde devam etmek istiyoruz” dedi.

Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin grubu belli olduUluslar Ligi’nde Türkiye’nin grubu belli oldu

Altıntop rakipleri değerlendirdiği cümlelerinde “Bildiğiniz gibi tarihimizde İzlanda’da çok iyi sonuçlar almadık. Galler’e karşı da dönem dönem zorlandığımız oldu. Ama ben inanıyorum ki bu olumlu süreci, olumlu gelişimi yansıtmaya devam edeceğiz. Takımımızın ve oyuncularımızın dominant oyunlarını sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Altıntop genç jenerasyonla alakalı konuşurken Semih Kılıçsoy’a değindi ve “Benim 5. yılım görevimde. İlk yıldan itibaren Genç Milli Takımlardan sorumluyum. 3 yıldır da A Milli Takım’dan da sorumluyum. Aslında Semih Kılıçsoy bir sürpriz değil, Semih’le biz aylardır, yıllardır beraberiz. Saha içerisinde takip ediyoruz, yakından ilgileniyoruz. Hocalarımız çok özveriyle çalışıyor. Semih’in Beşiktaş’ta süre alması ister istemez biraz daha göz önüne gelmesini sağladı. Ama her zaman radarımızda, her zaman potansiyeline inandığımız bir oyuncuydu. Tabii ki kadromuzu güçlendirmesi, rekabeti artırması bizler için çok gurur verici” dedi.

Hüseyin Yücel: Semih Kılıçsoy'a dört büyük ligden teklif varHüseyin Yücel: Semih Kılıçsoy’a dört büyük ligden teklif var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.