Hande Baladın’ın sosyal medya tacizcisi yakalandı

Milli voleybolcu Hande Baladın’a sosyal medya üzerinden taciz ve tehdit dolu mesajlar atan Mustafa N. isimli şahıs yakalandı.

Spor 2 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Hande Baladın'ı tehdit eden kişi yakalandı.

Hande Baladın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden tehdit dolu mesajlar aldı. Milli voleybolcuyu taciz eden Mustafa N. isimli şahıs “Spor kulübüne giderken arabanı tararım, yüzüne asit atacağım” şeklinde söylemlerde bulundu. Mustafa N. Hande’ye attığı mesajlarda sporcunun formasını giydiği Eczacıbaşı markası için de çeşitli tehdit içerikli mesajlar attı. Bu mesajlarda “Ben bunu alenen devamlı tehdit, taciz aklınıza gelebilecek ne varsa uyguladım. Fakat saf aşık gibi göründüm kendisine. Sanki bana her şeyi yaptırabilecek bir insanmış gibi. Bu da bundan nemalandı… Ben bu kıza diyorum ki senin yüzüne asit atacağım bundan dahi korkmuyor.(…) Bu kızdan intikam almadan bana ölüm yok” gibi ifadelere maruz kalan Hande, can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Milli voleybolcu Hande Baladın'a 'Yüzüne asit atacağım' tehditiMilli voleybolcu Hande Baladın’a ‘Yüzüne asit atacağım’ tehditi

Söz konusu mesajları atan şahıs Bakırköy’de yakalandı. Şüphelinin tehdit, yaralama, uyuşturucu gibi suçlardan kaydının olduğu tespit edildi. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde kaydı olduğu aynı zamanda hastanede teknik personel olarak çalıştığı da belirlenen Mustafa N. “tehdit ve hakaret” suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye sevk edildi.

Konuyla alakalı açıklamada bulunan Hande’nin avukatı Efe Oğuz “20 Temmuz 2023 tarihinde tespit edildiği üzere müvekkil Hande Baladın’a sosyal medya aracılığı ile taciz ve Tehdit içerikli mesaj ve ses kayıtları gönderen Mustafa N. isimli şahıs, söz konusu paylaşımlarıyla müvekkil açısından korku ve endişeye sebebiyet vermiştir. Aynı şahıs müvekkilin oynamakta olduğu Eczacıbaşı Dynavit Voleybol takımı ve sponsorunun yer aldığı şirket binasına zorla girmeye çalışmak ve zarar vermek suretiyle aleni şekilde rahatsızlık yaratmaya devam etmiştir” sözlerini dile getirdi.

Öte yandan Eczacıbaşı Kulübü de oyuncuları ve şirket hakkında tehdit ve taciz mesajları atan Mustafa N. ve yaşananlar hakkında açıklama yayınladı.

Filenin Efeleri Uluslar Ligi'nde!Filenin Efeleri Uluslar Ligi’nde!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.