Hasan Arat: Önceliğim transfer

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat son günlerde kendisine yöneltilen "seçim sürecindeki vaatleri yerine getirmiyor" eleştirilerine yanıt verdi ve önceliğinin transfer olduğunu belirtti.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Hasan Arat transfer dönemi hakkında konuştu ve verdiği sözleri tutacağını dile getirdi.

Bu sezon beklentilerin altında kalan ve dördüncü teknik direktörüyle yoluna devam eden Beşiktaş son olarak Sivasspor deplasmanında sahadan yenik ayrıldı. Siyah-beyazlılarda 3 Aralık 2023 tarihindeki seçimden sonra başa gelen Hasan Arat yönetimi de gidişattan ötürü eleştirilmeye başlandı. Özellikle kadronun yetersizliğinden dem vuran taraftarlar vaat edilen transferlerin gecikmesinden ötürü Arat yönetimini eleştirmeye başladı. Arat da bu eleştirilere yanıt verdi.

Posta’ya konuşan Başkan Arat “En başta şunu söyleyeyim; şu anda önceliğim transfer. Perşembe günü Avrupa’da transfer bitiyor ve sonrasındaki bir hafta boyunca Türkiye’nin şansı var. O bir haftada avantajlı maliyetlerle birçok yeni alternatif de ortaya çıkacak ama bizim zaten üzerinde olup bitirmeye yakın olduğumuz isimler var. Dolayısıyla benim sessizliğim insanlarda sanki söz verip de yapamamış, o yüzden susuyormuş gibi bir düşünce oluşturuyor olabilir, ama öyle olmadığını önümüzdeki günlerde herkes görecek” dedi.

Beşiktaş, Sivas'ta buz tuttu!Beşiktaş, Sivas’ta buz tuttu!

Küfür olmadığı sürece her türlü eleştiriye açık olduğunu belirten Arat “Taraftarım beni hicivle eleştirebilir. Ona hiç kızmam. Başımın üstünde yeri var. Ama bu işi profesyonel yapan insanlar sakın beni kendi camiamın önüne atmaya çalışmasın. Beşiktaş camiası bu oyuna zaten gelmez” diye konuştu.

‘Kimse beni menajerlerin kucağına itemez’

Arat son olarak transfer sürecinde dikkatli olduklarını “Şunu çok net söyleyeyim; şu ortamda panik havası yaratıp kimse beni menajerlerin kucağına itemez. Hepsi kapıda bekliyor. Ama açık söylüyorum, bu oyuna gelmemiz söz konusu olamaz. Son olarak… Rahmetli Süleyman Ağabey’in (Seba) giderken bir lafı vardı, ‘Hayatımda ben hiç kimseyi aldatmadım’ diye. Bakın, ben hayatımda hiç kimseyi aldatmadım. Vakti gelince de herkes neyin ne olduğunu öğrenecek. Sessizliğim kimseyi şaşırtmasın ya da yanıltmasın. Ne yaptığını bilen bir insan olarak işimin başındayım” sözleriyle anlattı.

Hâl böyle olursa Beşiktaş farkı zor kapatırHâl böyle olursa Beşiktaş farkı zor kapatır

Beşiktaş transfer döneminde şu ana kadar yalnızca sağ bek pozisyonunda görev alan Svensson’u transfer etti. Oyuncu Adana Demirspor’dan ayrıldıktan sonra Beşiktaş’a imza attı. Süreç içinde Jamal Lascelles, Nemanja Matic, Oriol Romeu gibi isimlerle anılan Beşiktaş’ta başka imza atılmadı. Kara Kartal ligde oynadığı son üç maçta da üç puan alamazken bir beraberlik ve iki yenilgiyle hayal kırıklığı yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.