Beşiktaş’tan TFF’ye talep VAR! İki kulübün temsilcileri dinlesin…

Fenerbahçe’yi deplasmanda 4-2 mağlup eden Beşiktaş, TFF’den VAR kayıtlarını kamuoyuna olmasa bile iki kulübün temsilcilerine açıklamasını istedi.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş Halil Umut Meler'in verdiği ilk penaltı kararının 'kasıtlı' olabileceğini düşünüyor.

Fenerbahçe maçının 41. dakikasında tartışmalı bir penaltı kararı sonrası 1-0 geri düşen Beşiktaş, maçtaki VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Beşiktaş, TFF’ye VAR kayıtlarının açıklanmasıyla alakalı yaptığı başvurunun resmi dilekçesini de paylaştı. Beşiktaş’ın açıklamasında “Fenerbahçe-Beşiktaş maçının VAR kayıtlarının ivedilikle açıklanmasını bekliyoruz. Bu talebimiz yine kabul görmeyecek ise de her iki kulüpten birer yetkilinin bulunacağı ortamda VAR konuşmalarının dinlenmesinde kamu yararı ve gereklilik görmekteyiz” denildi.

Cenk Tosun'un şarkısı: 'Güneş' topla benim için!Cenk Tosun’un şarkısı: ‘Güneş’ topla benim için!

Kasıt iması

Silah beyazlılar, derbi maçının hakemi Halil Umut Meler’in maçın ilk yarısında verdiği penaltıya da tepkisini sürdürdü. Kararın yanlış olduğu vurgulandı ve hakemi ‘kasıtlı’ davrandığı iddia edildi.  Beşiktaş, Fenerbahçe maçının 51. dakikasında 10 kişi kalmış ancak unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak maçı 4-2 kazanmıştı. Her ne kadar bu kritik galibiyet camiayı sevindirmiş olsa da Beşiktaş hem hakem kararlarıyla alakalı hem de TFF’nin deprem bölgesindeki takımların maçlarının sayılmasıyla ilgili kararı daha uzun süre boyunca gündemden düşürmeyecek gibi görünüyor.

İşte Beşiktaş’ın resmi sitesinde de yayınladığı o dilekçe:

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.