Hasan Arat’tan Ahmet Nur Çebi’ye ağır suçlama: Tüpraş parası nerede?

Beşiktaş'ın borcu 8 milyar 282 milyon TL'ye çıktı. Başkan Hasan Arat, Tüpraş sponsorluk parasından 100. yıl formasına; kadro dışılardan transferler ve EuroLeague'e kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Spor 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hasan Arat, Divan Kurulu'nda Beşiktaş Başkanı olarak ilk konuşmasını yaptı.

Beşiktaş’ın 2023 yılı olağan Divan Kurulu toplantısının üçüncüsü Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Hasan Arat başkanlığındaki yeni yönetimin ilk divan toplantısına katılım beklenenden az olurken, yönetim kurulu Feyyaz Uçar haricinde tam kadro toplantıya katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantı, Divan başkanı Tevfik Yamantürk’ün konuşması ile devam etti. Yamantürk, teknik direktör Rıza Çalımbay’ın en azından 1.5 sene takımın başında kalması gerektiğini söyledi.

Kulübün borç yüküne ve futbol şubesinin başarısı için gerekenlere değinen Tevfik Yamantürk, “Para ile ödenebilecek bir borca sahip değiliz. Ancak güvenilir ve planlı insanlar tarafından çözülebilecek sorunlar bunlar. Ben yeni yönetimimizden bu konu hakkında gerçekçi çözümler bekliyorum ve inanıyorum. Menajerlere verdiğimiz paranın zekatını kulübe ayırsak, borcumuzu daha düzgün yönetiriz. Yönetim kurulu üyelerimizin bu yükün altından kalkabilecek potansiyelde olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Futbol şubesinde olumlu gelişmelerin yaşandığını dile getiren Yamantürk konuşmasına şöyle devam etti: “Futbolumuzun emin ellerde olması, camianın efsane isimlerinin işe el atmış olması kendi adıma sevindirici bir durum. Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar, Beşiktaş’ın simge isimleridir ve futbol şubemizin yeniden ayağa kalkmasında büyük rol oynayacaklardır. Bir Beşiktaşlı olarak, Rıza Hocanın (Çalımbay) en azından 1.5 sene takımın başında kalması yerinde olacaktır. Bu sebeple başkanımız Hasan Arat’a teşekkür ediyorum. Yeni yönetimimize başarılar diliyorum.”

Dev borcu bile Beşiktaş’ın Borsa’da şampiyonluğunu engelleyemediDev borcu bile Beşiktaş’ın Borsa’da şampiyonluğunu engelleyemedi

Borç 8 milyar 282 milyon 243 bin 263 TL

Yamantürk’ten sonra kürsüye gelen Özgür Şentürk, Denetleme Kurulu’nun hazırladığı raporu sundu. Bu rapora göre Beşiktaş’ın 31 Ağustos 2023 itibariyle toplam borcu 8 milyar 282 milyon 243 bin 263 liraya ulaştı.

Bu açıklamayla ilginç bir durum ortaya çıktı. 2 Aralık’ta siyah beyazlıların borcu 6 milyar 981 milyon lira olarak açıklanmıştı. Ahmet Nur Çebi yönetiminin gitmesinden 12 gün içinde borç 1 milyar 700 milyon TL arttı. Başkan Hasan Arat konuyla ilgili şunları söyledi: “Borç üç ayda yüzde 24 oranında artmıştır. Biz bunu söyledik daha önce. Neden biliyor musunuz? Hesap verme tarihleri değiştirildi, transferler 31 Mayıs’ta daha ortada olmadığı için o tarih gösterilen rakamlar ile ağustos ayında gösterilen rakamlar yani o üç aylık rakamlar yüzde 24 arttı. Önümüzde acı reçete var. Hepimiz birlik olalım.”

Beşiktaş'ta Fenerbahçe faturası 'Fransız beşlisi'ne çıktıBeşiktaş’ta Fenerbahçe faturası ‘Fransız beşlisi’ne çıktı

Hasan Arat, kadro dışıları savundu, transfer yapacaklarını söyledi

Arat, siyah-beyazlı futbol takımında aldıkları kadro dışı kararının etkili olduğunu belirterek, ara transfer döneminde gerekli takviyelerin yapılacağını söyledi.

Beşiktaş’ın Konferans Ligi’nde İsviçre ekibi Lugano’yu 2-0 mağlup ettiği müsabakada altyapıdan genç oyuncuların forma giymesi dolayısıyla mutlu olduklarını dile getiren Beşiktaş Başkanı, “Semih Kılıçsoy, Mustafa Hekimoğlu, Demir Ege Tıknaz, Emrecan Terzi, Emirhan Delibaş, Aytuğ Kömeç. Bu oyunculara emek veren kulüp çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Altyapı politikalarımıza büyük imkanlarla devam edeceğiz” dedi.

‘Bu futbol sistemi Türkiye’ye yakışmıyor’

Türkiye’deki mevcut futbol sistemine eleştiride bulunan Başkan Arat şunları söyledi: “Bu futbol sistemi Türkiye’ye ve Türk milletinin hayallerine yakışmıyor. Liyakate dayalı değişimler yapılmalı. Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kaygıyla izledik. ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ilettik. Josef de Souza, 4 Eylül 2022’de arkadaşını korurken ceza almıştı. Onun o zaman yaptığı uyarılar bugün gerçek oldu.”

Beşiktaş'ta imdada Rahmi Koç yetişti! Tüpraş Stadı...Beşiktaş’ta imdada Rahmi Koç yetişti! Tüpraş Stadı…

Tüpraş parası ne oldu?

Eski yönetim kuruluyla devir teslim yapamadıklarını belirten Başkan Arat şunları söyledi: “Bu, iyi bir şey değil. Bu tip yıkımlar bir günde toparlanamaz. Bunu biliyoruz. Önümüzde toparlanma dönemi olacak. Ardından iyileştirme ve geliştirme dönemi olacak. Beşiktaş, kendi kültürüne ve felsefesine dönecek. Gelelim Tüpraş’a… Burada huzurlarınızda Sayın Rahmi Koç’a teşekkür ediyorum. Anlaşma imzalandı, Beşiktaş bir türlü stat sponsorluğunu sağlayamamıştı. Her zaman olduğu gibi Rahmi Bey yardıma koştu. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Tüfe-tefe enflasyon farkları nasıl hesaplanıyor demiştiniz ya, 21-25 Eylül’de Tüpraş’ın üç senelik parası alınıyor. Hani ben dedim ya itiraz ettiler, hayır öyle değil dediler, o meşhur gazetecilere yazı yazdırdılar Hasan Arat yalanlandı diye. Hatırlıyor musunuz? Onlar şimdi utanıyor mu burada. İnşallah utanıyorlardır. 25 Eylül’de para alındı. 6 Ekim’de kongre kararı alındı. Biz kongre kongre diye bastırıyoruz kimse oralı olmadı. 6 Ekim’de genel kurul kararı alındı. Para ne zaman harcandı? 30 Kasım’da. Kongreden bir gün önce. Nasıl memnun oldunuz mu. Sonra tüm yöneticilerin 130 milyon lirası öyle ya da böyle ödendi. Kulübe ne kaldı, Kaan Bey araştırıyor, bakacağız. Teslim edilmedi daha. Bunları ben konuşmak zorunda kaldım.”

‘Menajerlere ödenen paraları ve cezaları bilseniz kahrolursunuz’

Tüzük değişikliğine ihtiyaçlarının olduğunu savunan Başkan Arat, şu görüşleri paylaştı: “Futbolcu sözleşmelerinin hepsini denetim kurulu alamıyordu. Talimat verdik. Bütün bilgiler verilecek. Size ulaştırılacak. Denetim kuruluna güveniyoruz. Tüzüğümüzün çok ciddi noktalarda incelenmesi ve değişmesi lazım. Menajerlere ödenen paraları ve cezaları bilseniz kahrolursunuz. 15 bine yakın yeni üye yapılmış. Durum vahim. Kimlerin referansıyla geldiler? Hepsini tek tek inceleyeceğiz. Bize ait olmayan herkes gidecek.”

Beşiktaş'ın Cumhuriyet'in 100. yılına özel Kartal Heykeli görücüye çıktıBeşiktaş’ın Cumhuriyet’in 100. yılına özel Kartal Heykeli görücüye çıktı

Anıtkabir ziyareti ve özel 100. yıl forması

23 Aralık’ta tüm Beşiktaşlılar ile Anıtkabir’e gideceklerini vurgulayan Hasan Arat, “Bu önemli güne Beşiktaş gönüllüsü herkes gelsin ve katılsın. Ayrıca Cumhuriyet’in 100. yılına özel formayı da hazırlayacağız ve bir an önce sizlere sunacağız” diye konuştu.

Beşiktaş- Bahçeşehir birleşiyor, hedef EuroLeague

Son olarak siyah-beyazlı basketbol takımının EuroLeague’de mücadele etmesini istediklerini söyleyen Hasan Arat, “2024 Ocak’ta EuroLeague’e wild card almak için toplantıya gideceğiz. Beşiktaş ile Bahçeşehir’in birleşmesi de inşallah gerçekleşecek. Seneye de yolumuz açık olacak” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.