Hasret bitiyor: Süper Lig son şampiyonun maçıyla başlıyor

Süper Lig'de yeni sezon son şampiyon Galatasaray'ın Hatayspor'u evinde konuk edeceği maçla başlıyor. Verilen yaz arasının ardından haziran ayına kadar sürecek büyük heyecan saat 21:00'de çalacak ilk düdükle start alacak.

Spor 9 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray, yeni sezonun ilk maçında Hatayspor'u konuk edecek.

Süper Lig’de 2024-25 sezonu son şampiyon Galatasaray’ın Hatayspor’la oynayacağı maçla başlayacak. RAMS Park’taki açılış maçının ilk düdüğü saat 21:00’de çalacak. Mücadelede Turgut Doman görev alacak. Süper Lig’de geçen sezonu 102 puanla rekor kırarak şampiyon tamamlayan sarı-kırmızılı takım yeni sezonda üst üste üçüncü, toplamda ise 25’inci şampiyonluk ve beşinci yıldız için mücadele edecek.

82 gün sonra taraftarla buluşma

Galatasaray, 82 gün sonra RAMS Park’ta taraftarının önünde sahaya çıkacak. Üst üste ikinci kez şampiyon olduğu sezonda iç sahadaki son maçını 19 Mayıs’taki Fenerbahçe derbisiyle yapan sarı-kırmızılı takım, 2 ay 21 gün sonra taraftarıyla buluşacak.

Jelert ve Sara görücüye çıkacak

Sarı-kırmızılı kulüp, devam eden transfer döneminde Michy Batshuayi, Elias Jelert ve Gabriel Sara’yı renklerine bağladı. Batshuayi, Beşiktaş ile yapılan Süper Kupa maçında süre alırken, Jelert ile Sara henüz bir maçta mücadele etmedi. Okan Buruk’un görev vermesi halinde 21 yaşındaki Danimarkalı sağ bek Jelert ile 25 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Sara ilk kez sarı-kırmızılı formayı terletecek.

'Süper' kolay olunmuyor! 67 yıllık harika hikayede yeni sayfa‘Süper’ kolay olunmuyor! 67 yıllık harika hikayede yeni sayfa

İki takım arasındaki dokuzuncu randevu

Galatasaray ile Hatayspor Süper Lig’de dokuzuncu kez karşılaşacak. İki ekip arasında geride kalan sekiz lig maçından beşini (Biri hükmen) Galatasaray kazandı. Hatayspor üç maçta üç puanı alırken ikili arasında oynanan maçlarda henüz beraberlik çıkmadı. Hatayspor’un Süper Lig’e çıktığı 2020-2021 sezonundan bu yana sarı-kırmızılı ekip rakibini evinde ağırladığı dört maçı da kazandı. Galatasaray bu maçlarda 10 gol atarken Hatayspor fileleri bir kez havalandırabildi.

Galatasaray’ın başlangıç karnesi ‘pekiyi’

Galatasaray bugüne kadar 66 sezonu geride kalan ligdeki açılış maçlarında 45 galibiyet, 12 yenilgi, 9 beraberlik aldı. Sarı-kırmızılı ekip, lig tarihinde ev sahibi takım sıfatıyla oynadığı 38 ilk hafta maçının ise 31’ini kazandı, beşini kaybetti, ikisinde ise berabere kaldı. Cim-bom sahasında çıktığı son 11 açılış müsabakasından da galibiyetle ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip, 2002-2003 sezonuyla başlayan süreçte sahasında çıktığı 11 ilk hafta mücadelesinin tamamını da üç puan alarak tamamladı.

Süper Lig’de mücadele 74 günlük aranın ardından 2024-2025 sezonuyla başlayacak. Açılış maçında 9 Ağustos Cuma günü Galatasaray, Hatayspor’u konuk edecek.

74 günlük Süper Lig hasreti sona eriyor

Futbolseverlerin Süper Lig hasreti 74 günlük aranın ardından başlayacak. Galatasaray’ın şampiyonluğuyla 26 Mayıs’ta sona eren Süper Lig’de 67’nci sezon yine Galatasaray’ın santrasıyla açılacak. Toplam 38 hafta üzerinden oynanacak ve her hafta bir ekibin bay geçeceği ligin ilk yarısı 20 Aralık’ta başlayacak 17’nci hafta müsabakaları ile sona erecek. İkinci yarısı 3 Ocak’taki 18’inci hafta karşılaşmalarıyla açılacak ligde sezon 1 Haziran 2025’te sona erecek. Bu sezon ligin ilk yarısı 17, ikinci yarısı ise 21 hafta oynanacak.

Türkiye’nin 12 ilinden 19 takım, 2024-2025 sezonunda toplam 342 maçlık periyotta belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak. Sezon sonunda puan tablosunun en altında bulunan dört takım, 1. Lig’e düşecek.

Hannover Sara transferine tepkili: Galatasaray paramızı ödemediHannover Sara transferine tepkili: Galatasaray paramızı ödemedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.