Hatayspor’dan ağlatan geri dönüş! Trabzonspor’u yıktılar

Trabzonspor, Hatayspor deplasmanında 2-0 öne geçtiği maçta galibiyeti koruyamadı. Volkan Demirel'in ekibi son dakikada bulduğu gollerle zorlu mücadeleden 3 puanla ayrıldı. Maçın bitimiyle Hataysporlu futbolcular gözyaşyarına boğuldu.

Spor 25 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Depremi yaşayan Erce Kardeşler, Burak Bekaroğlu gibi futbolcular maç sonunda gözyaşlarını tutamadı.

Önce Kasımpaşa sonra Beşiktaş’ı farklı skorlarla geçen Trabzonspor için Mersin’deki Hatayspor deplasmanı çok kiritik bir dönemeçti. Bordo mavililer 3 puan alırsa zirve takibini sürdürecekti. Kahramanmaraş depremleri nedeniyle iç saha maçlarını Mersin’de yapan Hatayspor ise sezonun ilk büyük maçından iyi bir skorla ayrılmak istiyordu.

Ertuğrul Doğan: Abdullah Avcı, tek lafımızla geldi öyle de gittiErtuğrul Doğan: Abdullah Avcı, tek lafımızla geldi öyle de gitti

İlk yarıda sahada büyük bir mücadele vardı ancak iki takımda pozisyona girmekte zorlandı. Ev sahibi ekip biraz daha baskılı görünse de sonuç alamadı. Herkes ilk yarının 0-0 berabere biteceğini düşünürken 44. dakikada Trabzonspor’un dev forveti Onuachu havadan gelen topu kafayla Edin Visca’nın önüne indirdi. Boşnak futbolcu, yerden düzgün bir vuruşla bordo mavililerin ilk yarıyı 1-0 önde kapamasını sağladı.

Trabzonspor’da 68 dakika oyunda kalan Onuachu bir gol bir asitle üstüne düşeni yaptı.

İkinci yarıda Hatayspor, baskıyı arttırarak başladı. 53’te Rivas’ın sol kanattan ortasında Lamkel Ze’nin kale sahası içinden vuruşunda top direkten döndü. Rakip sahaya geçmekte zorlanan Trabzonspor, Eren Elmalı’nın sol kanattan harika taşıdığı topta forveti Onuachu’nun vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Bu vuruş aynı zamanda bordo mavilileir kaleye attığı tek şut olarak kayıtlara geçti.

Trabzonspor'un Fransa 2. Ligi'nden çıkardığı elmas: Batista MendyTrabzonspor’un Fransa 2. Ligi’nden çıkardığı elmas: Batista Mendy

Volkan Demirel risk aldı

Bu dakikadan sonra Hatayspor Teknik direktörü Volkan Demirel riskleri iyice aldı. Bu dakikadan sonra Hatayspor 72. dakikada farkı bire indirdi. Strandberg’in ceza sahasında vuruşunda savunmadan seken topu önünde bulan Rivas çok sert vurdu. Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır’ın müdahalesi topun ağlara gitmesine engel olamadı. 80’de gelişen Hatayspor atağında hakem Burak Şeker pozisyonu devam ettirdi. VAR’ın çağrısıyla pozisyonu izleyen hakem Şeker, penaltıdan önce elle oynama olduğunu tespit etti. 88’de Hatayspor beraberliği yakaladı. Bashiru’nun ceza yayı civarından yaptığı vuruşta Lamkel Ze’nin altı pas önünde ayağını uzatarak topun yönünü değiştirmesi sonucu meşin yuvarlak filelere gitti. 90+7’de ani gelişen Hatayspor atağında Fernandes’in pasıyla ceza sahası sol çaprazında buluşan Bashirutopa çok güzel vurdu. Kaleci Uğurcan Çakır’ın bakışları arasında top ağlarla kavuştu. Golden sonra maç biterken özellikle depremi yaşayan Erce Kardeşler, Burak Bekaroğlu gibi futbolcular gözyaşlarını tutamadı.

Volkan Demirel ile Bjelica’nın maç öncesinde birlikte poz verdi ancak karşılaşma sonunda gerilim vardı.

Volkan Demirel: Futbolun adaleti bu

Hatayspor Teknik direktörü Volkan Demirel, yaptığı değerlendirmede “Maçın bir dakikasında bile kaybedeceğimizi veya berabere kalacağımızı düşünmedim” dedi. Trabzonspor’un sadece uzun topla çıkıp ikinci topu alarak kaleye gitmeye çalıştığını belirten Demirel konuşmasına şöyle devam etti: “Düşüşe geçeceklerini de biliyorduk. Fiziksel olarak iyi durumdayız, iyi çalışıyoruz. Bu takıma herkes teşekkür etmeli. Burada oynayan oyuncuların bazıları ailelerinden uzakta, bazıları tesiste kalıyor. Kimle oynarsak oynayalım saygı duyulması gereken bir takım olduğumuzu gösterdik. Oyuncularımın ne yapabileceğini biliyorum. Bu takımı ben kurdum. Oynayan taraf bizdik. Adaletli bir maç oldu çünkü kazanmayı hak eden taraf bizdik. Bütün oyunu domine ettik. Futbolun adaleti bence bu.”
“Çok doluyuz. Yaşadıklarımız, olanlar, bitenler…” diyerek Türkiye’yi derinden yaralayan depreme vurgu yapan Hatayspor Teknik Direktörü, sözlerini şöyle bitirdi: “Takım olarak uğraşmaya çalışıyoruz. Saat 12’den beri takımın antrenman sahasını ayarlamaya çalıştım. 4’te geldim otele. Bunları anlatıp insanları üzmek istemiyorum. Bu takım inşallah hak ettiği yerlere gelecek.”

Volkan Demirel: Altay, Fenerbahçe için bir değerdi, Muslera benden iyi kaleciVolkan Demirel: Altay, Fenerbahçe için bir değerdi, Muslera benden iyi kaleci

Nenad Bjelica’dan Volkan Demirel’e gönderme: Bla, bla,bla…

Trabzonspor’da teknik direktör Nenad Bjelica se “Hatayspor’u tebrik ederek başlayalım. 70 dakikalık bölümü değerlendirdiğimizde gayet iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim. Bu süreç içerisinde de 2-0 öne geçtik. Ancak ondan sonra ne olduğunu ben de bilmiyorum çünkü ondan sonra defans bütünlüğünü kaybettik ve bir düşüş yaşadık. O düşüşün ardından da rakip kısa süre içerisinde 3 gol buldu. Maalesef maçı kaybettik. Trabzonspor gibi bir takımda bu tip şeylerin olmaması lazım. Bu hataları tekrarlamamak adına biz de çalışacağız bunun üzerine” dedi. Hatayspor teknik direktör Volkan Demirel’e göndermede bulunan Bjelica şunları söyledi: “Savaştan sonra herkes general. Kazandıktan sonra konuşmak kolay. Ama bunları bir argümana dayandırmak gerekiyor yoksa sadece bla, bla, bla. Biz hangi maçta oyundan düştük. Bugün rakibimiz üç tane kaleyi bulan şut çekti üç gol buldu. Maç sonrası bunları söylemek çok kolay.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.