Hem golcü hem liderler… Zirvede Icardi- Dzeko savaşı

Süper Lig'de ilk iki sırayı payaşan Fenerbahçe ve Galatasaray'ın golcüleni Edin Dzeko ve Mauro Icardi attıkları gol kadar takımları için gösterdikleri özveriyle de dikkat çekiyor. İki futbolcu gol krallığı yarışında zirveyi paylaşıyor.

Spor 31 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Galatasaraylı Icardi ve Fenerbahçeli Dzeko sezonun şu ana kadar olan bölümüne damga vurdu.

Geçen sezon Galatasaray şampiyonluğa ulaşırken en büyük paylardan biri şüphesiz Mauro Icardi’ye aitti. Arjantinli golcü, ligin son haftalarında adeta takımı tek başına taşımış ve çok kritik gollere imza atarak takımının şampiyonluk kupasını kaldırmasını sağlamıştı. Sezon başında Galatasaray’ın birinci hedefi bir sezon önce kiralık olarak forma giyen Icardi’nin bonservisini almaktı. 10 milyon euro’ya Paris Saint Germain ile anlaşıldı ve Icardi kariyerine Cim Bom’da devam etme kararı aldı.

30 yaşındaki futbolcu, elemelerde 4 maçta 3 gol atarak Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmasında büyük pay sahibi oldu. Ayrıca hem 3-2 kazanılan Manchester United hem de 3-1 kaybedilen Bayern Münih karşılaşmalarında rakip ağları havalandırmayı başardı.

Icardi, Manchester United’a attığı golden sonra bu ikonik fotoğrafı verdi.

Süper Lig’de ise takımın taşıyıcı koonu Arjantinli futbolcu oldu. Galip gelinen Trabzonspor (2), Gaziantep FK (2), Samsunspor, Başakşenir, İstanbulspor, Antalyaspor, Beşiktaş (2) maçlarında toplam 10 kez ağları havalandırdı. Deplasmandaki Antalyaspor ve en son kazanılan Rizespor maçında asist yaptı.

Galatasaray 'acı çay' içmedi seriye 'devam' dediGalatasaray ‘acı çay’ içmedi seriye ‘devam’ dedi

Sakat sakat oynuyor

Icardi, takımına bu katkıyı verirken büyük fedekarlık da yaptı. Arjantinli, Bayern Münih karşılaşması öncesi oynanan Beşiktaş maçında sağ ayak bileğinden sakatlandı. Galatasaray’ın doktoru Yener İnce, “Bayern maçında iğneyle oynadı. Durumu çok ciddiydi. Neredeyse anestezi yapıp ameliyata alacaktık. Elimizden bu kadarı geldi. İğneyle çıkıp mücadele etti” dedi. Hocası Okan Buruk’un söylediği gibi antrenmanlarda yer almayan Icardi, 3 Kasım’da Kasımpaşa, 8 Kasım’da Bayern Münih ve 11 Kasım’da Hatayspor mücadelelerinde iğne ile oynayacak. Icardi’nin Hatayspor maçından sonra verilecek milli arada tamamen dinlenme ve iyileşme fırsatı bulacağı belirtiliyor.

Edin Dzeko, Pendikspor maçında Mauro Icardi ile gol sayısını eşitledi.

Tam bir lider Edin Dzeko

Fenerbahçe sezon başında gol kralı olan Enner Valencia ile yollarını ayırdığında forvet mevkisine kimi alacağı merak konusuydu. Sarı lacivertliler, Inter ile Manchester City karşısında Şampiyonlar Ligi finali oynayan Edin Dzeko’yu 2 yıllığına kadrosuna kattı. Takım kaptanı yapılan Boşnak futbolcu, Fenerbahçe’nin 19 maçtır süren galibiyet serisinde başrolü oynadı.

Fenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptıFenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptı

Gol krallığında Icardi’yi yakaladı

Fenerbahçeli futbolcu Edin Dzeko, Pendikspor’u deplasmanda 5-0 mağlup ettikleri karşılaşmada 3 gol atarak 12 yıl sonra bir ilki başardı. Böylece sarı lacivertli takımın kaptanı, gol krallığında Galatasaraylı Icardi’yi yakaladı. Dzeko, toplamda 12 gol, 7 asistle 19 gole katkı sağladı. Fenerbahçe’nin kaptanı, gol krallığında Galatasaraylı Icardi’yi hiç penaltı atmadan yakaladı. Son 4 haftadır ğları havalandıran Dzeko’nun Süper Lig’de gol attığı takımlar şöyle: Gaziantep FK (2), Samsunspor, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor (3).
37 yaşındaki futbolcu, Ankaragücü, Antalyaspor, Alanyaspor maçlarında asist yaptı.

Lefter Küçükandonyadis’in rekorunu kırdı

Sadece yeşil çimde değil saha dışında da liderlik yapan Dzeko’ya kaptanlık bandı verildi. Fenerbahçe deplasmanda Pendikspor’u 5-0 mağlup derken takımının üç golünü atan Edin Dzeko, bir başka Fenerbahçeli Lefter Küçükandonyadis’in rekorunu kırarak Süper Lig tarihinde hat-trick yapan en yaşlı oyuncu oldu. 37 yaşındaki Edin Dzeko’dan önce Lefter Küçükandonyadis, 36 yaşında 1962 yılında oynanan maçta Vefaspor’a 3 gol atmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.