Henderson: Liverpool kal dese kalırdım

Suudi Arabistan Ligi ekiplerinden El Ittihad'a transfer olan Jordan Henderson süreçle alakalı konuştu. Henderson ilk motivasyonunun para olmadığını belirtti ve Liverpool'un kalması yönünde istekli olmadığı için ayrıldığını belirtti.

Spor 6 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Henderson ayrılık sebebinin para olmadığını açıkladı.

Jordan Henderson Liverpool’un kaptanı olarak birçok başarıya imza attı. Kulübün 30 senelik lig şampiyonluğu hasretini bitiren Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran, FA Cup zaferi ve daha nicesini yaşayan Henderson, Suudi Arabistan trenine atlayan isimlerden oldu. Deneyimli orta saha oyuncusu Liverpool efsanesi Steven Gerrard’ın teknik direktörlüğünü yaptığı El Ittihad takımına imza attı.

Transfer süreciyle alakalı açıklamalarda bulunan Jordan Henderson, “Motivasyonum hiçbir zaman para olmadı. Gerrard ve ben sadece birlikte neler başarabileceğimiz hakkında, sportif hedeflerle alakalı konuştuk” dedi. Oyuncu İngiliz kulübünden 14 milyon euro bonservis bedeli karşılığında ayrılmıştı.

Avrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleriAvrupa’da transfer defteri kapandı… İşte son günün hareketli takımları, dikkat çeken hamleleri

Arabistan’da haftalık 700 bin euro kazanacağı iddialarını da yalanlayan 33 yaşındaki orta saha “Hayır, dürüst olmak gerekirse bu rakamlar doğru değil. Yine de mali açıdan anlaşmanın iyi olması gerekiyordu. Öyle olmadığını söyleyemem ancak bildirilen rakamlar da gerçek değil” dedi. Henderson ayrıca “Liverpool ‘kal’ deseydi kalırdım. Git demediler ancak kalmam gerektiğini de hissetmedim” dedi.

Liverpool geçtiğimiz yaz transfer döneminde orta sahada revizyona gitti. Yalnızca Henderson değil Fabinho, James Milner, Naby Keita ve Alex Oxlade Chamberlain gibi isimlerle de yollarını ayıran Kırmızılar kadrolarına Brighton’dan Alexis Mac Allister, RB Liepzig’den Dominik Szoboszlai ve Bayern Münih’ten Ryan Gravenberch’i ekledi.

Luis Suarez'in kulakları çınladı! Türkiye'de ilk ısırık vakasıLuis Suarez’in kulakları çınladı! Türkiye’de ilk ısırık vakası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.