Hırvatistan, Türkiye’nin hakkını verdi: Dalic, Modric, basın…

EURO2024 elemelerinde Hırvatsitan ilk yenilgisini alırken teknik direktör Zlatko Dalic, futbolcu Luca Modric ve basın aynı fikirde: Türkiye galibiyeti hak etti.

Spor 13 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Modric, Türkiye karşısında etkili olamadı.

Almanya’da yapılacak 2024 Avrupa Şampiyonası için Türkiye, Hırvatistan’ı yenerek önemli bir eşiği geçti. Ay yıldızlılar Barış Alper Yılmaz’ın 30. dakikada attığı golle rakibini devirirken maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Maçın ardından Hırvatistan tarafın Türkiye’nin galibiyeti hak ettiği konusunda birleşti.

Dalic: Tanınmayacak kadar kötüydük

Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Zlatko Dalic, “Türkiye kazanmayı hak etti, Türkiye’yi tebrik ediyorum. Kendimizi tanımayacak kadar kötüydük. Yeteri kadar agresif değildik. İlk yarıda neredeyse hiçbir şey oynamayı beceremedik. İlk yarıda sadece bir şutumuz oldu. Pas tercihlerimiz ve oyuncularımızın güveni yeterli değildi. Gerçekten hiçbir şey yolunda gitmedi” dedi. Dalic, Fenerbahçe kalecisi Dominik Livakovic’in yediği golle ilgili gelen bir soruyu şöyle yanıtladı: “Livakovic yediği golden önce bizi üç pozisyonda kurtardı. Bütün ekip güven vermeyince, o da yediği golde buna dahil oldu. Livakovic yediği golde hatayı yaptı ama onu suçlayamam.”

Montella: Sihirli değneği mi var?Montella: Sihirli değneği mi var?

Luka Modric: Türkler bizi şaşırtmadı

Hırvatistan’ın kaptanı Luka Modric ise “Böyle bir sonuç beklemiyorduk. Bu bizi biraz sarstı ama rakibimiz hak etti. Bizden çok daha iyi oynadılar. Oldukça kötüydük, uzun zamandır da böyle oynadığımızı hatırlamıyorum. Her şey elimizde bir sonraki maça çıkıp çok daha iyi oynamalıyız” dedi. Türkiye’nin kaliteli bir takım olduğunu söyleyen Hırvat futbolcu konuşmasına şöyle devam etti: “Türkler bizi şaşırtmadı. Kaliteli bir takım olduklarını biliyorduk. Kaybettik, bazen bu tür kayıplar oluyor. İtiraf etmeliyiz ki rakibimiz bizden daha iyiydi.”

Hırvat basını: Mağlubiyet kaçınılmazdı

Türkiye’nin galibiyeti Hırvat basınında geniş yer buldu. Eleme maçlarının en kötü futbolunu oynadıklarını belirteren Hırvatlar, mağlubiyetin kaçınılmaz olduğunu yazdı. Bazı gazetelerin maç yorumları şöyle…

Vecernji: Kötü bir oyun ve utanç verici bir yenilgi. Hırvatistan maçın başında çok kötü görüntü verdi. amaçsızca rakip kaleye gitmeye çalıştılar ama Türkler, Hırvat defansını her bölgeden geçti. Kramaric ve Perisic’in eksikliği çok hissedildi.

224 Sata: Üst üste iki Dünya Kupası’nda madalya kazanan Hırvatistan’ın seviyesinin çok altında performans izledik. Takım ilk yarıda tanınmaz haldeydi, yedekler girince biraz toparlandılar ancak gol atılamadı.

Montella'dan harika siftah! Hırvatistan geçildi, EURO 2024 için dev adım atıldıMontella’dan harika siftah! Hırvatistan geçildi, EURO 2024 için dev adım atıldı

4HRT: Hırvatistan hak ettiği yenilgiyi aldı. Maça kötü başlayan Hırvatistan, ikinci yarıda daha iyiydi. Maçın kaderi Livakovic’in kalesini terk ederek büyük bir hata yapmasıyla çizildi. Montella ilk maçında müthiş bir galibiyetle görevine başladı.
3Index: Livakovic’in feci hatası sonucu belirledi. Bu, Hırvatistan’ın elemelerdeki en kötü maçıydı. Dalic, maçın bu kadar az golle bittiği için mutlu olmalı. Artık üç puan gerideyiz ve bir maç eksiğimiz var. Türkiye, ataklarıyla maçın başında kalemizi tehdit etmeye başladı. Hırvatistan, ikinci yarıda daha gerçekçi bir oyun sergilemesine rağmen gol gelmedi.

Dbevnik: İlk yenilgi ağır oldu. Modric, Kovacic ve Brozovic orta sahası şimdiye kadarki en zayıf maçlarından birini oynadı. Sadece Livakovic ve Gvardiol’ün savunmadaki başarısı öne çıktı. Artık goller puanlar ve hesaplamalar ön planda olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.