Holiganların utancı! Cinayetten sonra yüzlerini kapattılar

AEK -Dinamo Zagrep Şampiyonlar Ligi eleme maçından önce çıkan olaylarda bir taraftarı öldürmekle suçlanan 103 holigan yargı önüne çıktı. Yüzlerini kapatarak mahkemeye giden zanlılar cinayet ve suç örgütü olmakla suçlanıyor.

Spor 11 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Holiganlar mahkemeye çıkarılırken yüzlerini örttü.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Yunanistan’ın AEK ve Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb karşılaşması öncesi iki takımın taraftarları arasında kavga çıktı. Holiganlar, 29 yaşındaki bir Yunan taraftar Michalis Katsouris’i bıçaklayarak öldürdü. Çıkan olaylarda 10 kişi de yaralandı. UEFA, karşılaşmayı ertelerken Yunan polisi 97’si Hırvat vatandaşı 103 kişiyi gözaltına aldı. Cinayet ve suç örgütüne üyelikle suçlanan zanlılar dün mahkemeye çıkarıldı. Zanlılara yöneltilen suçlamalar arasında saldırı ve yasadışı patlayıcı madde bulundurma ve kullanma da yer alıyor. Soruşturma ilerledikçe sanıkların çoğu için cinayetle ilgili suçlamalarının düşürülmesi bekleniyor.

Holiganlık Yunanistan'da can aldı: AEK-Dinamo Zagreb maçı ertelendiHoliganlık Yunanistan’da can aldı: AEK-Dinamo Zagreb maçı ertelendi

Polis holigan avında

Yunanistan’ın sınır bölgelerinde diğer şüphelileri yakalamak için sınır kontrolleri arttırıldı. Yetkililer, beşi, Igoumenıtsa Limanı’nda İtalya’ya doğru hareket edecek bir feribotta, biri Arnavutluk’a giden bir otobüste olmak üzere 6 zanlının yakalandığını açıkladı.

Brezilya'da holigan dehşeti! Kadın taraftar can verdiBrezilya’da holigan dehşeti! Kadın taraftar can verdi

Yunan bakından itiraf: Polis trajik hata yaptı

Yunanistan Kamu Düzeni Bakanı Giannis Oikonomou, polisin Hırvat taraftarların durdurulması konusunda trajik hatalar yaptığını söyledi. Üst düzey görevdeki yedi polis memuru olaylar nedeniyle görevden alındı ve haklarında soruşturma başlatıldı.
Atina, önümüzdeki hafta Manchester City ve Sevilla arasında oynanacak Süper Kupa karşılaşmasına ev sahipliği yapacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.