Holiganlık Yunanistan’da can aldı: AEK-Dinamo Zagreb maçı ertelendi

Yunanistan'da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçı öncesi AEK ve Dinoma Zagreb taraftarları arasında çıkan kavgada bir AEK taraftarı bıçaklanarak hayatını kaybetti. UEFA, maçın ertelendiğini açıkladı.

Spor 9 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
AEK taraftarı bıçaklanarak hayatını kaybetti.

AEK ve Dinamo Zagreb, Yunanistan’da birbirleriyle karşılaşacaklardı. Şampiyonlar Ligi’ne katılma iddiasını sürdüren iki ekip, 3. eleme turu ilk maçında birbirlerine rakip olacaklardı. Maçtan bir gün önce başkent Atina’da yaşanan olaylar gündem oldu. Çıkan kavgada bir AEK taraftarının hayatını kaybettiği bildirildi. AEK Kulübü taraftarı için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Yunan yerel medyasından gelen haberlere göre kavga, maçtan bir gün önce yani 7 Ağustos akşamı yaşandı. Söz konusu 6 kişi yaralanırken 82’si Hırvat olmak üzere 96 kişi gözaltına alındı. Dinamo Zagreb kulübü internet sitesinden olayları kınadığı bir açıklama yayınladı. Normalde dün akşam oynanması planlanan karşılaşma UEFA’nın kararıyla ertelendi.

Tarihin en pahalı savunmacısı: Josko GvardiolTarihin en pahalı savunmacısı: Josko Gvardiol7

AEK’dan ceza isteği

Taraftarı hayatını kaybeden Yunan ekip AEK, yaptığı resmi açıklamayla Dinamo Zagreb’in cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti. AEK’dan yapılan açıklamada “”Michael’in Hırvatistan’dan gelen bir sürü serseri suçlu tarafından barbarca katledilmesinden sonra AEK nasıl oluyor da sahaya çıkabiliyor? Öldürülen taraftarımızın ve diğer ağır yaralı taraftarımızın kanının damladığı bu maçları oynamaya gerçekten bizi kim zorluyor? Hırvatların UEFA çerçevesinde yürüttükleri lobi faaliyetleri, canilerin aldığı insan hayatından daha mı önemli? Tek yol var: Derhal ve ağır ceza! Medeni Avrupa futbol dünyası bunu bekliyor. AEK da aynı şekilde!” sözlerine yer verildi.

Livakovic belki de “son maçına” çıkacaktı

Fenerbahçe’ye transferi yılan hikayesine dönen Hırvat kaleci Dominik Livakovic için söz konusu maçın Dinamo Zagreb forması altındaki son maçı olabileceği konuşuluyordu. Çıkan olaylar ve yaşanan ölümlü kavga sonrası maçın ertelenmiş olması transferdeki çıkmazın süreceğine işaret olarak yorumlandı.

Trabzonspor, AEK’ya mağlup: Benkovic korkuttuTrabzonspor, AEK’ya mağlup: Benkovic korkuttu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.