Hollanda’ya zaferi Wout Weghorst getirdi

EURO 2024 D Grubu'nda mücadele eden ekiplerden Polonya ve Hollanda karşılaştı. Geçen sezonu Antalyaspor'da geçirip bu sene Trabzonspor'a transfer olma ihtimali bulunan Buksa'nın gol attığı maçta sonucu eski Beşiktaşlı Weghorst belirledi.

Spor 16 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Weghorst oyuna girer girmez golünü attı, maçı kazandırdı.

EURO 2024’te D Grubu Hamburg’da Hollanda ve Polonya maçıyla başladı. Polonya’da Szymanski ve Buksa karşılaşmaya ilk 11’de başladı.

Maçtaki ilk tehlikeyi Gakpo yarattı. Liverpoollu oyuncunun şutunu kaleci Szczesny kurtardı. Dokuzuncu dakikada ceza alanının sağ tarafında Schouten’in pasıyla Reijnders topla buluştu. Reijnders’in ceza sahasında yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan az farkla dışarı gitti.

Hollanda maçın ilk 15 dakikalık diliminde topun tek hakimi olan taraf olmayı başardı ancak girdiği pek çok pozisyondan sonuç alamadı. Devamında dakikalar 16’yı gösterirken Zielinski’nin sol kanattan kullandığı kornerde ön direğe hareketlenen Buksa’nın kafa vuruşunda top ağlara gitti ve Polonya şok bir golle öne geçti.

Yediği golün ardından Hollanda baskıyı daha da artırdı. Portakallar bunun sonucunu 29’uncu dakikada aldı. Ake’nin kafayla karşıladığı top sonrası cepheden pozisyona giren Gakpo Polonyalı oyuncu önünü kapatmasına rağmen ceza sahası yayından yaptığı sert vuruşla Salamon’a da çarpan meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve skor 1-1’e geldi. Maçta soyunma odasına bu skorla gidildi.

İkinci yarıya başlarken Polonya’da Szymanski kenara geldi, Moder ise oyuna dahil oldu. Bu değişiklik sonrası orta sahadaki hakimiyeti eline alan Polonya rakip baskıyı kırdı ve ataklar üretmeye başladı. 58’de Zalewski’nin sol kanattan ortasında arka direkte topla buluşan Kiwior’un vuruşunda, kaleci Verbruggen topu çıkardı ve Polonya’nın yeniden öne geçmesini önledi. 81’de Weghorst, Memphis Depay’ın yerine oyuna girdi. Hemen iki dakika sonra Ake’nin ara pasında kale sahası önünde topla buluşan Weghorst meşin yuvarlağa ilk teması sonrası yaptığı vuruşta golü bularak takımını öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalanında başka gol olmadı. Hollanda Weghorst’un attığı golle Lewandowski’den yoksun Polonya’yı 1-0 geriden gelip 2-1 mağlup etti.

Maçın oyuncusu Gakpo

Polonya’ya karşı attığı gol ve yarattığı tehlikelerle dikkati çeken Hollanda’nın hücum oyuncusu Gakpo maçın futbolcusu seçildi. Gakpo, Nathan Ake ile sol tarafı etkili kullanarak maç boyunca Polonya savunmasına büyük tehdit oluşturdu. Sol bekte görev alan Ake de yaptığı iki asistle Hollanda’nın galibiyetinde önemli rol oynadı.

İtalya üç puanı aldı, Arnavutluk tarihe geçtiİtalya üç puanı aldı, Arnavutluk tarihe geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.