İbrahim Hacıosmanoğlu intikamı soğuk yedi, alıkoyduğu hakemi tüm görevlerinden aldı

Trabzonspor Başkanı olduğu dönemde Çağatay Şahan'ı soyunma odasına kilitleyip dört saat rehin alan İbrahim Hacıosmanoğlu "Temiz sayfa açacağız" diyerek geldiği TFF Başkanlığı görevinde aynı Şahan'ın gözlemcilik görevine son verdi.

Spor 29 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu geçmişte rehin aldığı Çağatay Şahan'ın tüm görevlerine son verdirdi.

28 Ekim 2015 tarihinde oynanıp 2-2 beraberlikle sona eren Trabzonspor-Gaziantep maçının ardından karşılaşmada çalınan penaltı kararına tepki gösteren dönemin Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu hakem Çağatay Şahan ve ekibini soyunma odasına kilitleyerek rehin almış, hakemler Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelen telkinlerden sonra, yaklaşık dört saatlik bekleyişin ardından stadyumdan ayrılabilmişti. O gün çevik kuvvet eşliğinde stadı terk eden Çağatay Şahan ilerleyen yıllarda hakemlikten emekli olup gözlemci olarak görev almaya başladı. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun TFF Başkanı olmasının ardından hiç görev alamayan Şahan’ın gözlemciliği resmen sona erdirildi.

Avni Aker Stadı’nda yaşanan ‘rehine krizi’yle alakalı konuşan Hacıosmanoğlu o dönemde şöyle demişti:

“Ben talimat verdim, ‘Sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem o stattan çıkmayacak’ dedim. Ama devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna çıkmadım. Ama beni arayan o değerli insanın ‘Hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak’ sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların Trabzonluya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmesine müsaade ettim.”

Göreve gelir gelmez ilk iş olarak tüm kurulların istifasını isteyen Hacıosmanoğlu MHK’yi Ferhat Gündoğdu’ya emanet etmişti. Bir önceki MHK Başkanlığı görevinde ‘8 Mart Operasyonu’ olarak akıllara kazınan ve aralarında Cüneyt Çakır’la Fırat Aydınus’un da olduğu 18 hakemi görevden uzaklaştıran Gündoğdu bu döneme de hızlı girdi. FIFA kokartlı Abdulkadir Bitigen’in lisansını iptal eden Gündoğdu MHK’si devamında Bahattin Şimşek’le birlikte Tugay Kaan Numanoğlu’na da klasman vermedi. Hakemlere yapılan kesikle birlikte birçok talimat değişikliğinin de yaşandığı MHK’de gözlemciler konusunda da düzenlemeler yapıldı. Aralarında geçmişte İbrahim Hacıosmanoğlu’nun rehin aldığı Çağatay Şahan dahil 2015’te Avni Aker Stadı’nda Hacıosmanoğlu’nun emriyle soyunma odasına kilitlenen isimlerden Adil Sinem, Cevdet Kömürcüoğlu, Kutluhan Bilgiç ve Emre Altun’un hakemlik ve gözlemcilik görevleri sona erdirildi.

TFF bir FIFA kokartlı hakemin daha üstünü çizdi: Bahattin Şimşek klasman dışıTFF bir FIFA kokartlı hakemin daha üstünü çizdi: Bahattin Şimşek klasman dışı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.