Icardi hakkında Dursun Özbek: İyi ki maliyetine bakmadık

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Milliyet'in haberine göre yakın çevresine Mauro Icardi'nin transferi konusunda ne kadar doğru bir karar verdiklerini anlattı.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek, Icardi transferinden pişman değil.

Galatasaray 2022-23 sezonunu Süper Lig şampiyonu olarak tamamlarken en büyük pay sahiplerinden biri Arjantinli golcü Mauro Icardi’ydi. Oyuncu, PSG’de kariyerinin düşüş safhasındayken kiralanmış, bu transfer 8 Eylül tarihinde gerçekleşmiş ve uyum sağlama aşaması sezonun ortasını bulmuştu. Ancak bu kısımdan itibaren adeta lige damgasını vuran Icardi, “Aşkım olayım” şarkısını dillere pelesenk ederken takımını da şampiyonluğa taşıdı.

Dünya Icardi'yi konuşuyor: Muhteşem başarısızlıkDünya Icardi’yi konuşuyor: Muhteşem başarısızlık

Mauro bu sezona da olağanüstü bir başlangıç yaptı. Çıktığı 11 resmi maçta şimdiden 10 gol 1 asist üreten yıldız isim lig maçlarında bulduğu üst üste gollerle Burak Yılmaz’ın elindeki ilk 11’de çıktığı maçlarda gol atma serisi rekorunu geliştirdi. Icardi, Süper Lig’de ilk 11’de çıktığı son 13 maçta da en az bir kez rakip ağları sarstı. Bu gollerin sonuncusu İstanbulspor deplasmanında sarı-kırmızılılara 3 puanı getirdi.

Arjantinli forvet yaz aylarında Suudi Arabistan takımlarında da ilgi görmesine karşın Galatasaray’ı seçmişti. Cimbom oyuncu için 10 milyon euro bonservisi gözden çıkarmıştı. Maaş olarak da açıklanan şekilde kulüp kasasından 6 milyon euro çıkacak, sponsorlar da 4 milyon euro verecekti. Toplamda senede 10 milyon kazanan Icardi’nin maliyeti hafif tabirle dudak uçuklatıcıydı. Ancak Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sezon fırtına gibi giren oyuncu için ödenen hiçbir kuruştan pişman değil. Milliyet’in haberine göre Özbek durumu yakın çevresine “Bizim için çok zor bir transferdi. Bonservisi için 10 milyon euro verdik. Yıllık maliyeti de bize sponsorlar hariç 6 milyon euro… Onu alırken en ufak bir tereddüt yaşamadım. Icardi kendini buraya ait hissetti. Galatasaray’a çok yakışıyor ve aldığı parayı sonuna kadar hak edecek. İyi ki parasına, maliyetine bakmadan bu transferi yaptık. Böyle bir golcümüz olduğu için çok şanslıyız” diyerek anlatıyor.

Kerem ve Icardi tarihi penaltıyı değil 3 puanı haneye yazdı!Kerem ve Icardi tarihi penaltıyı değil 3 puanı haneye yazdı!

Galatasaray’ın önünde zorlu bir fikstür bulunuyor. 12-15 Ekim tarihlerindeki milli araya kadar sırasıyla iç sahada Ankaragücü, dışarıda Manchester United ve lig dönüşünde yine deplasmanda Antalyaspor iel oynayacak sarı-kırmızılılar, milli ara dönüşünde sahasında Beşiktaş’ı ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.