İddia: Arda’nın sakatlığı doktoru işinden etti… Madrid Mihic’i kovdu

Real Madrid, Arda Güler’in ve diğer birkaç futbolcunun sakatlık sürecinin iyi yönetilememesinden ötürü 2017 yılından beri kulüp doktoru olan Hırvat Niko Mihic’in görevine son verdi.

Spor 13 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Real Madrid'le medikal ekibin başı görevinden alındı.

Arda Güler, geçtiğimiz yaz transfer olduğu Real Madrid’de bir türlü forma imkanı bulamadı. İlk olarak 2 hafta önce Rayo Vallecano maçında kadroya giren genç yetenek, daha sonra Braga maçında kadroda yerini aldı ancak iki maçta forma giyemedi. Teknik direktör Carlo Ancelotti Arda’nın Braga maçı öncesi yeniden sakatlandığını ancak durumunun ciddi olmadığını, milli ara sonrası hazır olabileceğini belirtti.

Arda, yaz aylarında menisküs bölgesinde sorun yaşamış ve ameliyat olmuş, eylül sonunda da adale sorunu yaşamıştı. Bir türlü yeşil sahaya çıkamayan oyuncunun sakatlık sürecinin yönetimindeki noksanlıklar, Marca’nın haberine göre medikal ekibin başındaki Niko Mihic’in işine mal oldu. 2017’de hem başkan Florentino Perez hem de futbolcular Modric ve Kovacic’e yakınlığıyla tanınarak göreve gelen Mihic, Arda’nın sakatlıklarının sürekli nüksetmesi sonrası görevinden alındı.

Real Madrid, Valencia'yı paramparça ettiReal Madrid, Valencia’yı paramparça etti

Mihic’in görevden alınmasının tek nedeniyse Arda değil. Daha önce Karim Benzema, David Alaba ve Cedric Ceballos gibi oyuncuların yaşadıkları sakatlıkların uzun süre iyileşmemesi de etkili oldu. Real Madrid özellikle geçtiğimiz yazın sonunu sakatlıklar açısından son derece sıkıntılı geçirdi. Hem kaleci Thibaut Courtois hem savunmacı Eder Militao uzun süreli diz sakatlıkları geçirdiler. Ceballos ve Arda gibi orta saha rotasyonunun kritik parçaları olmaları beklenen futbolcular da sezona bir türlü giremediler.

Arda Güler sakatlandı, Ancelotti teselli ettiArda Güler sakatlandı, Ancelotti teselli etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.