Iğdır FK üzerinden tozu attı, Adanaspor filelerine altı gol birden bıraktı

1. Lig'in yeni ekiplerinden Iğdır FK ilk hafta elde ettiği Boluspor galibiyetinin ardından ikinci hafta maçında Adanaspor'u ağırladı. Rakibini 6-1 gibi farklı bir skorla geçen Iğdır temsilcisi averajla 1. Lig'in liderlik koltuğuna oturdu.

Spor 18 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Iğdır FK, Adanaspor karşısında farka koştu.

1. Lig’de pazar gününün açılış maçı ligin yeni ekiplerinden Iğdır FK’yla ilk haftada Erokspor’u 2-1 mağlup eden Adanaspor arasında oynandı. İkinci maçında da ligin yeni takımlarından biriyle karşılaşan Adanaspor deplasmandaki maça hiç de iyi başlayamadı.

Ankara’daki Aktepe Stadı’nda oynanan maçta Iğdır FK dakikalar 23’ü gösterirken Dean Liço’nun golüyle 1-0 öne geçti. Arnavut oyuncunun fileleri havalandırmasının ardından maçta musluklar açıldı. 27’de Kosta Aleksic ve 34’üncü dakikada Hasan Hatipoğlu’nun golleriyle 11 dakika içerisinde bir anda 3-0’ı yakalayan Iğdır FK’ya Adanaspor’un cevabı 42’nci dakikada Mehmet Feyzi Yıldırım’ın penaltı golüyle geldi. Aktepe Stadı’nda soyunma odasına Iğdır FK’nın 3-1’lik üstünlüğüyle gidildi.

Ev sahibi ekip başarılı oyununu ikinci yarıya da yansıttı. Maçtaki açılışı yapan Dean Liço 51’inci dakikada bir gol daha bulup skoru 4-1’e getirdi ve takımını iyice rahatlattı. Maçın son anlarına kadar bu skorla gidildi. 85’te Adanaspor’un tek golünü kaydeden Mehmet Feyzi Yıldırım yaptırdığı penaltı sonrası kırmızı kart görerek takımının bir kişi eksik bıraktı. Penaltıdan Regattin’le beşinci golünü kaydeden Iğdır FK 90+1’de Burak Altıparmak’la bir gol daha bulup durumu 6-1’e getirdi. Son düdüğe kadar başka gol olmayınca Iğdır FK karşılaşmadan 6-1 gibi net bir skorla galip ayrıldı.

İlk maçında Boluspor’u deplasmanda yenen Iğdır bu maçta da elde ettiği farklı sonucun etkisiyle ligin ikinci haftasını altı puan ve artı altı averajla zirvede tamamladı. 1. Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlarda Çorum FK, Fatih Karagümrük’le, Manisa FK da Şanlıurfaspor’la 2-2; Gençlerbirliği ise Boluspor’la 1-1 berabere kaldı.

Fermin Lopez'e suçüstü: Kaçak yayınFermin Lopez’e suçüstü: Kaçak yayın

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.