İki saniye kala tarihi dönüş! Buse Çavuşoğlu’ndan bronz geldi

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris Olimpiyat Oyunları güreş branşı kadınlar 68kg bronz madalya maçında Kuzey Kore'den Sol Gum Pak'ı mağlup etti ve bronz madalyayı ülkemize kazandırdı.

Spor 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Buse'den tarihi zafer.

Paris Olimpiyat Oyunları’nda Türk sporcuların madalya mücadelesi devam ediyor. Buse Tosun Çavuşoğlu güreşte kadınlar 68 kg bronz madalya maçına çıktı.

Sol Gum Pak’la mücadele eden Buse karşılaşmaya iyi başladı ve 1-0 öne geçti. Buse ikinci kısmın başında rakibinin atağına engel olamadı ve 2-1 geri düştü. Buna rağmen eşitliği sağlayan Buse son saniyelere avantajsız giren taraftı. Maçın 2-2 bitmesi halinde Kuzey Koreli sporcu bronz madalyayı kazanacaktı. Ancak Buse iki saniye kala tarihi bir atak yaparak rakibini  kilitleyip yere serdi ve hanesine son saniyede iki puan yazdırmayı başardı. Mücadele 4-2 sonuçlandı ve Buse bronz madalya kazandı.

Buse organizasyona ilk turda dünya şampiyonu Amit Elor’la eşleşerek başladı. Kimilerine göre bu karşılaşma erken finaldi. ABD’li isim Türk sporcuyu 10-2 yendi ve saf dışı bıraktı. ABD’linin finale kalması halinde Buse röpeşaj oynayabilecekti, öyle de oldu. Buse röpeşaj maçında Polonyalı Wiktoria Choluj’u 4-3 yendi ve bronz madalya maçı oynamaya hak kazandı. Bronz maçında da tarihi bir zafer alarak kürsüde yerini aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.