‘Tek yumurta’ krizi… Eski Trabzonsporlu Edgar Ie takımını küme düşürebilir

Başakşehir'den ayrıldıktan sonra Dinamo Bükreş'le anlaşan Edgar Ie için tuhaf bir iddia ortaya atıldı. Rumen basınına göre Edgar Ie yerine Bükreş'e ikizi Edeline Ie transfer oldu. Durum DNA testiyle ispatlanırsa kulüp ciddi ceza alacak.

Spor 13 Mayıs 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Edgar Ie hakkında skandal iddia.

Avrupa futbolunda ilginç bir iddia Rumen basını aracılığıyla paylaşıldı. İddiaya göre kariyerinde Türk takımları Başakşehir ve Trabzonspor gibi ekipler de bulunan Edgar Ie ve tek yumurta ikizi Edelino Ie tuhaf bir yolsuzluğa karıştı.

Rumen basınının iddiasına göre Başakşehir’den ayrıldıktan sonra Dinamo Bükreş’e transfer olan Edgar Ie buraya kendisi yerine ikiz kardeşini gönderdi. Maçlara Edgar yerine Edelino’nun çıktığı öne sürüldü. Pro Sport’un haberine göre Edelino Ie en az beş maçta forma giydi. Durumun kanıtlanması halinde Dinamo Bükreş küme düşebilir. Zira takım Romanya Ligi düşme play-off’larında an itibariyle sekizinci sırada. Bükreş’in ligi burada bitirmesi ekstra play-off oynaması anlamına geliyor. Şayet Ie olayından ötürü ceza alacak olurlarsa sekiz puanları silinecek, bundan dolayı son sıraya gerileyip küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar.

Gelen haberlere göre bu olay da ikisinin kullandığın dilin farklı olmasıyla ortaya çıktı. İddialara göre iyi derecede İngilizce bilen ve önceki kariyerinde gittiği takımlarda kendini İngilizce ifade edebilen Edgar Ie’nin aksine Dinamo Bükreş’te derdini sadece Portekizce anlatabiliyor olması Edelino’nun kendini ele vermesine yol açtı. İkilinin bir çeşit yolsuzluk yapıp yapmadığıyla alakalı karara DNA testi sonrasında varılacak.

30 yaşındaki Edgar Ie Sporting altyapısından çıktıktan sonra Barcelona B, Villarreal B, Belenenses, Lille, Nantes, Trabzonspor, Feyenoord, Başakşehir gibi kulüplerin formasını giymişti. Dinamo Bükreş’e transfer olduktan sonra maçlara çıktığı iddia edilen Edelino ise tıpkı kardeşi gibi Sporting altyapısından çıktı. Litvanya’nın Kruoja takımında kiralık olarak forma giyen Ie Portekiz’e döndü ve Cinfaes, Braga B, Felgueiras, Gondomar, Mirandela, Resende, Fontinhas gibi kulüplerde forma giydi. Oyuncu son olarak Polonya’da Tluchovia takımında top koşturmuştu.

Galatasaray'dan en ‘Kutlu’ galibiyet…Galatasaray’dan en ‘Kutlu’ galibiyet…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.