İlk adım Fenerbahçe’den! Derbide Beşiktaş direnemedi

Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ilk maçında Fenerbahçe ve Beşiktaş karşılaştı. Ataşehir'de oynanan maçı 96-88'lik skorla kazanan Fenerbahçe seride 1-0 öne geçti.

Spor 30 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Derbide kazanan Fenerbahçe oldu.

Basketbol Süper Ligi’nde yarı final serisi Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın Ataşehir’de oynadığı maçla başladı. Karşılaşmaya iki takım da çok fazla top kaybı yaparak başlarken Hayes-Davis’le ritim yakalayan ev sahibine Beşiktaş’ın cevabı Needham’la geldi.

Fenerbahçe’nin hücumda yaptığı hataları değerlendiren siyah-beyazlılar Wilbekin’in sayısına engel olamayınca ilk periyot 23-23 sona erdi.

İkinci periyoda savunmada çok etkili başlayan Fenerbahçe 8-0’lık seri yakalayarak arayı açtı. Needham’la farkı eriten Beşiktaş periyodun ortalarında Mitchell’la öne geçmeyi de başardı ancak kalan süreyi iyi geçiren ev sahibi ekip soyunma odasına 56-48 üstün gitti.

İkinci yarıya iki takım da karşılıklı basketlerle başlasa da Fenerbahçe periyodun ortalarında farkı çift hanelere yükseltti ve üçüncü çeyrek sarı-lacivertlilerin 78-65’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Son çeyrekte Beşiktaş farkı eritse de Fenerbahçe rakibinin kendilerini yakalamalarına izin vermedi. Mücadeleden 96-88 galip ayrılan Fenerbahçe seride 1-0 öne geçti. Öte yandan bitime 54 saniye kala ikinci teknik faulünü alan Beşiktaş Başantrenörü Dusan Alimpijevic oyundan ihraç edildi.

Üç galibiyete ulaşan takımın finale yükseleceği serinin ikinci karşılaşması, 1 Haziran Cumartesi günü yine Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapılacak.

EuroLeague'de normal sezon lideri laneti devam ettiEuroLeague’de normal sezon lideri laneti devam etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.