Imola’da zafer Verstappen’in, Norris hemen ardından ikinci

Formula 1'de sezonun yedinci yarışı Imola'da koşuldu. Sakin geçen yarışın son anlarında Norris liderle arasındaki farkı kapatsa da geçiş şansına erişemedi. Yarışı kazanan Verstappen kariyerinin 59'uncu galibiyetini elde etti.

Spor 19 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Emilia-Romagna Grand Prix'sini Max Verstappen kazandı.

Formula 1’de heyecan Emilia-Romagna Grand Prix’siyle sürdü. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Max Verstappen iyi bir startın ardından ilk virajdan lider çıktı. Kazasız geçilen ilk bölümün ardından çok fazla yer değişimi yaşanmadı.

Imola’da görmeye alışık olmadığımız şekilde çok olaysız giden yarışta dikkat çeken olaylar Sergio Perez ve Lewis Hamilton’ın verdikleri kontraların ardından çakıl havuzuna uçmaları oldu, ancak iki pilot da araçlarını piste döndürerek yarışa devam edebildi. Yarışın son bölümünde her şey sakin ilerlerken ikinci sıradaki Norris’le altı saniyelik fark tutturan Verstappen’in temposu birden düştü. Lastiklerini kullanamadığını söyleyen Hollandalının bu mesajı Norris’e iletilince İngiliz pilot avın kokusunu aldı ve üst üste iyi turlar atarak farkı bir anda eritti.

Miami’deki son yarışı kazanan Lando Norris liderle arasındaki farkı bir saniyenin altına kadar düşürdü ancak Imola’da koşulacak tur bitti. Böylelikle zirvedeki yerini koruyan Max Verstappen bir yarışlık aranın ardından yeniden damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu. İtalya’da podyumu ev sahibi Ferrari’nin Monagask pilotu Charles Leclerc tamamladı.

Pit stop stratejileriyle bir sıra kazanan Piastri dördüncü, Carlos Sainz beşinci sırada finişe geldi. Puan barajını sırasıyla Russell, Hamilton, Perez, Stroll ve Tsunoda tamamladı. Yarışın en hızlı turunu Russell atarken günün pilotu Lando Norris oldu. Hiç kaza olmayan yarışta güvenlik aracı da piste çıkmadı. Yarışı tamamlayamayan tek isim pit stopta lastik düzgün takılamadığı için bir tur geriye düşüp ardından takım kararıyla garaja çekilen Alex Albon oldu. Formula 1’de heyecan gelecek hafta Monaco Grand Prix’siyle devam edecek.

Max Verstappen, Aytron Senna'nın rekoruna ortak olduMax Verstappen, Aytron Senna’nın rekoruna ortak oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.