İnadıyla Şampiyon filmine revize geliyor

Trabzonspor’un 2021-22 sezonundaki şampiyonluğunu konu alan belgeseli, filmdeki eksiklikle ve bu eksikliklere yönelik eleştirilerden ötürü revize edilecek. Filmin gösterim tarihi 4 Ağustos’tan 15 Eylül’e ertelenmişti.

Spor 10 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trabzonspor'un şampiyonluk filmi revize ediliyor.

Trabzonspor, 2021-22 sezonunda şampiyon oldu ve 38 senelik hasrete son verdi. Söz konusu başarı için “İnadıyla Şampiyon” isimli bir belgesel film yapıldı. 2 yılı bulan çalışmaların ardından filmin 4 Ağustos’ta Trabzon sinemalarında gösterime gireceği duyuruldu.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın da şampiyonluk kutlamalarına sınırlı süre yer verilmesi ve kulüp tarihinin önemli isimlerin yer almaması nedeniyle beğenisini kazanmayan filmin bazı bölümleri makaslanarak, elde bulunan ve kullanılmayan görüntüler eklenecek. Kulüp, basın lansmanı sonrası gazetecilerin eleştiri ve önerilerini dikkate alarak belgeseli yeniden elden geçirecek.

Trabzonspor dev stadyum anlaşmasını duyurdu: 1 milyar 416 milyon TL!Trabzonspor dev stadyum anlaşmasını duyurdu: 1 milyar 416 milyon TL!

Filmde takımın marşlarına ve yöresel ezgilere yer verilmemesi, Trabzonspor ruhuna aykırı düşen dizi müziklerinin kullanılması, tarihsel bağlamdaki kopukluklar, kurgusal hatalar ve sahneler arası geçişlerde izleyicide yarattığı duygusal kopuşlar eleştiri almış. Öte yandan son şampiyonluk sonrası tüm dünyanın gündemine gelen kutlama görüntülerine de yeterince yer verilmemiş. Şampiyonlukta payı olan kadrodan yalnızca Bakasetas, Uğurcan Çakır, Dorukhan Toköz ve Abdülkadir Ömür’ün röportajlarına yer verilmesi ve dönemin başkanı Ahmet Ağaoğlu’na yeterince süre ayrılmaması eleştirilerin bir başka konusu olmuş. Bir diğer yandan kulübün efsanelerinden Ahmet Celal Ataman, Sadri Şener, Faruk Nafiz Özak, Nuri Albayrak, Atay Aktuğ, Salih Erdem’e yer verilmemesi de camiada hoşnutsuzluk yaratmış.

Sörloth 'Trabzon'dan tiksiniyorum' diyerek gitmişSörloth ‘Trabzon’dan tiksiniyorum’ diyerek gitmiş

Filmde beğenilmeyen bir diğer husus şampiyonlukların kaybedildiği 2010-11 ve 1995-96 sezonlarının fazlasıyla işlenmesi. Ayrıca 1996 yılında Fenerbahçe’ye kaptırılan şampiyonlukla alakalı olarak Rüştü Reçber ve dönemin Fenerbahçe Başkanı Ali Şen’in röportajlarına yer verilmesi tepki çekti. Filmin yapımcısı Serdar Şen ise “Taraftarın Trabzonspor’un şampiyonluk filmi diye bir beklentisi var fakat bu bir Trabzonspor filmi” diyor.

Trabzonspor’un ‘İnadıyla Şampiyon’ filmi, revize edilip onay aldıktan sonra 15 Eylül’de Türkiye ve Avrupa sinemalarında taraftarlarla buluşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.