İngiliz basını millileri ölüm grubuna attı

EURO 2024'te kura çekimi heyecanı yaşanırken İngiliz basınının önde gelen gazetelerinden The Sun yapay zeka aracılığıyla kura çekimi yaptı. Sun'ın kurası Milli Takım'a yaramadı.

Spor 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
A Milli Takım İngilizlerin kura simülasyonunda şanssız çıktı.

EURO 2024 heyecanı gelecek haziran ayında yaşanmaya başlayacak. Milli Takım turnuvaya tarihinde ilk defa eleme grubu lideri olarak katılmaya hak kazandı. Tarihi başarının ardından 2 Aralık tarihindeki kura çekimini başlayan milliler 2. torbada yerini alıyor. Forma gereği her torbada birbirinden güçlü takımlar yer alıyor. Hal böyle olunca kura çekiminin heyecanı da artıyor.

Bu heyecanı okurlarına daha da aşılamak ve yaşatmak isteyen İngiliz spor gazetesi The Sun, yapay zeka aracılığıyla bir kura çekimi yaptı. Kura çekiminde millilerin şansı yaver gitmedi. Kura çekimi simülasyonu sonucu 1. grupta Almanya, Danimarka, Çekya ve play-off takımı yer aldı. 2. grupta İspanya, Arnavutluk, Slovakya ve Sırbistan yer alırken 3. grup Fransa, Romanya, Slovenya ve Play-off C takımına ev sahipliği yaptı. 4. grupta ise Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, İskoçya ve İtalya yer aldı. 5. grup da bir nebi ölüm grubu olarak şekillendi. Burada Belçika, Macaristan, Hırvatistan, İsviçre yer aldı. 6. grup ise Portekiz, Avusturya, Hollanda, Play-off B takımlarından oluştu.

Mesut Özil 'Kanım kırmızı' deyip Almanya Milli Takımı'nı seçmişMesut Özil ‘Kanım kırmızı’ deyip Almanya Milli Takımı’nı seçmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.