İngiltere keyif vermedi ama üç puanı almasını bildi

Kadro kalitesiyle EURO 2024'ün şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen İngiltere, turnuvanın açılışını Sırbistan karşısında yaptı. Çok az pozisyona sahne olan maçı İngilizler Bellinghan'ım golüyle 1-0 kazandı.

Spor 17 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İngiltere, Sırbistan engelini tek golle geçti.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) C Grubu maçında şampiyonanın güçlü ekiplerinden İngiltere, Sırbistan’la karşılaştı.

Maça hızlı başlayan İngilizler Real Madrid’de forma giyen genç yıldızı Bellingham’ın uçan kafa golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bellingham böylelikle İngiltere Premier Lig dışında forma giyerken İngiliz milli takımı adına hem Dünya Kupası hem de Avrupa Şampiyonası’nda gol atma başarısı gösteren ilk futbolcu oldu. Bu başarıyı geçmişte David Beckham ve Michael Owen gibi yıldızlar gerçekleştirememişti. Karşılaşmada ilk yarı bu golle 1-0 sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da iki takımın etkisiz hücum futbolu sürdü. Buna karşın dakikalar 77’yi gösterdiğinde İngilizler tehlike yarattı. Sağdan Bowen’ın etkili ortasında penaltı noktası civarında topa iyi yükselen Kane’in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak kalecinin müdahalesinin ardından üst direkten oyun alanına döndü.

Mücadelede 90 dakika İngilizlerin tek farklı üstünlüğüyle sona erdi. Sırbistan’ın altı, İngiltere’nin beş şut attığı ve toplam 11 şuta sahne olmasıyla EURO 1980’den beri oynanan 322 maç arasında en az gol denemesine sahne olma rekorunun kırıldığı maç sonucu İngiltere şampiyonaya üç puanla başladı.

Öte yandan Fenerbahçeli Sırp futbolcu Dusan Tadic, İngiltere mücadelesine yedek başladı. 35 yaşındaki tecrübeli oyuncu, karşılaşmanın 61’inci dakikasında Aleksandar Mitrovic’in yerine oyuna dahil oldu.

Okan Buruk'tan sezonun 11'ine üç FenerbahçeliOkan Buruk’tan sezonun 11’ine üç Fenerbahçeli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.