Inter evinde avantajı kaptı, Dortmund deplasmanda beraberliği koparttı

Şampiyonlar Ligi'nde son 16 heyecanı sürdü. Inter evinde Atletico'yu 1-0'la geçerken, Dortmund, PSV deplasmanından 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

Spor 21 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Arnautovic sonradan dahil olduğu maçta Inter'e galibiyeti getirdi.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu Guiseppe Meazza’da D grubunun ikincisi Inter ile E grubunu lider tamamlayan Atletico Madrid’i karşı karşıya getirdi. Diego Simeone’nin hem futbolculuk döneminde formasını terlettiği Inter’e, hem de Lazio’da takım arkadaşlığı yaptığı Simone Inzaghi’ye karşı tur için avantaj arayacağı maça milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ilk 11’de başladı.

Atletico’nun Inter’e topu bırakarak başladığı karşılaşmanın ilk 10 dakikası golsüz geçildi. 11’inci dakikada İspanyollar soldan Lino’yla maçtaki ilk tehlikeyi yaratsa da Brezilyalı futbolcunun şutu yandan auta çıktı. Karşılaşma iki takım da kontrollü oyununu sürdürdüğünden çok fazla gol pozisyon yaşanmadan devam etti. 36’da Inter’in geliştirdiği atakta Barella ceza sahasına ortasını yaptı. Lautaro Martinez’in kafa vuruşu kaleci Oblak’ta kaldı. Hemen iki dakika sonrasında bu kez Thuram’ın kazandığı topla tehlike yaratan Milano temsilcisi yine Lautaro’yla pozisyona girdi fakat Arjantinli yıldızın şutu savunmaya çarpıp kornere gitti. Devrenin kalanında başka tehlike yaşanmayınca ilk yarı golsüz sona erdi.

İkinci 45 dakikaya iki takım da birer değişiklikle başladı. Ev sahibinde Thuram yerini Arnautovic’e bırakırken Madrid temsilcisinde Gimenez çıktı, yerine Savic girdi. Soyunma odasından baskılı dönen Inter oyuna yeni giren Arnautovic’in kafa vuruşuyla gole yaklaştı, fakat meşin yuvarlak yandan auta çıktı. 56’ncı dakikada Atletico adına günün etkili ismi Lino üst üste çalımlar sonrası De Paul’le yaptığı ikiye bir sonucu Sommer’le karşı karşıya kaldı fakat vuruşunda çerçeveyi tutturamayınca net fırsattan yararlanamamış oldu. Toparlanan Inter Hakan önderliğinde atağa kalktı. Devamında İtalyanların iki santrforunun yaptığı verkaç sonucu Arnautovic çok net bir pozisyon yakaladı ancak müsait pozisyonda topu üstten dışarı vurdu. 77’de Hakan’ın etkili ortasına Lautaro Martinez kafa vuruşu yaptı, fakat iyi yer tutan Jan Oblak topun hakimi olmayı başardı. Bu pozisyonun hemen ardından sakatlanan Griezmann yerini Angel Correa’ya bıraktı.

79’uncu dakikada Atletico savunmadan çıkarken top kaptırdı. Kazanılan top sonrası ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Lautaro’nun şutunu yine Oblak çıkardı. Ancak oyuna girdiğinden beri etkili olan Arnautovic seken topu takip ederek sert bir vuruşta fileleri sarstı ve takımını seyircisi önünde 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin kalanında başka gol pozisyonu olmadı ve Inter Madrid’de oynayacağı rövanş maçı öncesi tek farklı avantajı cebine koyarak karşılaşmayı tamamladı.

 

PSV ve BVB yenişemedi

Salih Özcan’ın yedek kulübesinde başladığı maçta Borussia Dortmund Hollanda deplasmanında PSV Eindhoven’a konuk oldu. Eski Dortmund teknik direktörü Peter Bosz’un yönettiği PSV evindeki maça istediği kadar etkili başlayamadı. İlk 20 dakika iki takımın da birbirini tartmasıyla geçti. Dakikalar 24’ü gösterdiğinde Sabitzer’in pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan eski PSV’li Malen iyi kontrol sonrası önce rakibinden sıyrıldı, devamında da sağ çaprazdan çok zor pozisyonda yaptığı başarılı vuruşta üst diğerin içinden ağları bulmayı başararak takımını deplasmanda öne geçirdi. Hollandalı eski takımına attığı gol sonrası sevinmedi. Karşılaşmada ilk yarı bu golle 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya PSV baskılı başladı. 54’te Lozano’nun geriye çıkardığı pasta 18 içinde topla buluşan Tillman, Hummels’in müdahalesiyle yerde kaldı ve Hollanda temsilcisi penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen Luuk De Jong hata yapmayınca mücadeleye 1-1’lik eşitlik geldi. PSV beraberlik sonrası galibiyet golü için baskı kurmaya çalıştı ancak aradığı fırsatı bulmakta zorlandı. Mücadelenin 82’nci dakikasında milli futbolcu Salih Özcan oyuna dahil oldu. 90 dakikanın sonuna oynanmayan süre olarak altı dakikanın eklendiği maçın uzatma anlarında iki takım da risk almayınca eşitlik bozulmadı ve karşılaşma 1-1’lik skorla sona erdi.

 

İki maçın da rövanşı 13 Mart Çarşamba günü oynanacak. Inter Madrid’de Atletico deplasmanına çıkarken Borussia Dortmund 70 bin taraftarı önünde PSV’yi ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.