İp üstünde yürüyüp kıta değiştirdi: İstanbul Boğazı’nda inanılmaz görüntüler

15 Temmuz Şehitler Köprüsü akıl almaz bir performansa sahne oldu. Estonyalı Red Bull sporcusu Jaan Roose iki kıtayı ip üstünde geçti. Yerden 165 metre yükseklikteki bu tehlikeli macera izleyenler arasında büyük heyecan yarattı.

Spor 15 Eylül 2024
Jaan Roose, Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na ip üstünde geçti.

İstanbul Boğazı Slackline alanında üç kez dünya şampiyonu olan Red Bull sporcusu Jaan Roose’un akıllara durgunluk veren denemesine ev sahipliği yaptı. Estonyalı atlet 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün ayakları arasına gerilen ipte Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na yürüdü.

Continental Pass adı verilen etkinlikte Jaan Roose deniz seviyesinin 165 metre üstüne gerilen 1074 metrelik özel bir ip üstünde 47 dakikada Asya kıtasından Avrupa kıtasına geçmeyi başardı. Roose böylelikle ip üstünde kıtalararası geçiş yapan ilk kişi oldu.

Estonyalı ekstrem sporcu geçişini tamamladıktan sonra Türk bayrağıyla ip üstünde küçük bir yürüyüş daha yaptı.

Jaan Roose İstanbul Boğazı’nın üstünde Türk bayrağıyla da yürüdü.

Bir kıtadan diğerine ip üstünde geçmesinin ardından açıklama yapan Roose “Boğaz binlerce yıllık kültürel öneme ve inanılmaz bir doğal güzelliğe sahip. Bunu değişken hava koşulları ve güçlü deniz akıntılarıyla birleştirince ip üzerinde yürümek için eşsiz bir yer oldu. Tarih yazdım, dolayısıyla çok mutluyum” dedi.

Estonyalı sporcu geçen yıl Katar’da dünyanın en uzun tek bina slackline yürüyüşünü yapmıştı.

Bakü'de savunma zaferi, kazanan Oscar PiastriBakü’de savunma zaferi, kazanan Oscar Piastri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.