Irkçı mesaj Fransız sporcuyu yaktı

Fransız Rugby oyuncusu Melvyn Jaminet sosyal medya hesabından paylaştığı ırkçı mesaj içerikli videonun ardından milli takımdan atıldı. Sporcunun özür dilemesi yaşananları geri getirmedi.

Spor 8 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Irkçı mesaj yayınlayan Jaminet, Fransa Milli Takımı'ndan kovuldu.

Fransa’da politik günden yoğun bir şekilde ilerlerken Rugby Milli Takımı’ndan da ırkçılıkla ilgili bir haber geldi. Fransa’nın Arjantin’e karşı zafer elde ettiği maçın ardından sosyal medya hesabından bir video paylaşan takım oyuncularından Melvyn Jaminet “Bana kutlama yapıp yapmadığım soruldu. Yemin ederim, yoluma çıkan ilk Arap’a kaskımla vururum” dedi.

Yaşananların ardından 25 yaşındaki rugby oyuncusunun, ırkçı paylaşımı nedeniyle Fransa milli takımından uzaklaştırıldığı açıklandı. Fransa Rugby Federasyonundan yapılan yazılı açıklamada “FFR, Melvyn Jaminet tarafından kısa süre önce sosyal ağlarda yayınlanan videodaki yorumları mümkün olan en güçlü şekilde kınamaktadır” ifadesine yer verildi. “Bu tür yorumların kesinlikle kabul edilemez olduğu” kaydedilen açıklamada Melvyn Jaminet’in milli takım kadrosundan ihraç edildiği bildirildi.

Milli takımdan atılmasının ardından Jaminet bir açıklama daha yayınladı. Pişmanlığını dile getiren Jaminet “Bu sözlerimden dolayı çok üzgünüm ve utanıyorum. Herkesten özür dilemek istiyorum. Bunun birçok insanı incitmiş ve rahatsız etmiş olabileceğini anlıyorum ve bu yorumların hiçbir şekilde benim veya Fransız ragbi takımının değerlerini yansıtmadığını açıkça belirtmek isterim. Irkçılığın her türlüsü kabul edilemezdir ve inandığım her şeye aykırıdır. Federasyonun yaptırımını anlıyorum ve bu konuya ışık tutmak için onların emrindeyim” dedi.

Jaminet’in oyuncusu olduğu Toulonnais Rugby Kulübü (RCT) yönetimi de konuya ilişkin açıklamasında, olay hakkında iç soruşturma başlatıldığını aktardı.

Futbol Fransa'da aşırı sağa yine gol attı! Şimdi hedef Avrupa finaliFutbol Fransa’da aşırı sağa yine gol attı! Şimdi hedef Avrupa finali

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.