İsmail Kartal’a 31 yıl sonra aynı kabus

Konferans Ligi'nde Nordsjaelland'a 6-1 yenilen Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, 31 yıl önce futbolcuyken Sigma Olomouc'a karşı 7-1 kaybedilen maçta kırmızı kart görmüştü.

Spor 1 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İsmail Kartal maç sonu yapılan basın toplantısında soru almadı.

Tarih 4 Kasım 1992… Fenerbahçe o UEFA Kupası ikinci tur maçında İstanbul’da İsmail Kartal’ın penaltı golüyle 1-0 kazandığı maçın rövanşına çıkıyor. Çek ekibi maça hızlı başlıyor. Ardı ardına golleri buluyor. Aykut Kocaman skoru 3-1’e getiren golü atsa da ilk 11’de sahaya çıkan İsmail Kartal, bu karşılaşmanın 41. dakikasında gördüğü kırmızı kart görüyor. Ardından Hakan Tecimer ve Gerson da hakem tarafından oyundan ihraç ediliyor. Sekiz kişi kalan Fenerbahçe, rakibin 7-1 yeniliyor.

Sigma Olomouc karşısında forma giyen İsmail Kartal, bu maçtan 31 yıl sonra Fenerbahçe’nin teknik direktörü olarak tarihi bir yenilgi daha yaşadı. Bu kez rakip Konferans Ligi’nde Danimarka’nın Nordsjaelland ekibiydi.

Fenerbahçe buz tuttu... Tarihi yenilgiFenerbahçe buz tuttu… Tarihi yenilgi

Fenerbahçe’nin hocası İsmail Kartal, Avrupa listesini UEFA’ya verirken özellikle savunmadaki futbolcuların azlığı dikkat çekti. Kadroya yazılmayan Mert Müldür ve Samet Akaydin’in yanı sıra sakatlığı bulunan Djiku, Becao, Ferdi Kadıoğlu, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Fred ve Miha Zajc da olmayınca hem orta alanda hem savunmada sarı lacivertliler büyük zorluk yaşadı. Savunmanın ortasında İsmail Yüksek’e yer verilmesiyle Kanarya maç boyu büyük açıklar verdi ve sahadan 6-1 yenik ayrıldı.

İsmail Kartal: Bize yakışmadı

İsmail Kartal böylece daha önce futbolcu olarak aldığı ağır yenilginin benzerini 31 yıl sonra teknik direktör olarak yaşadı. Maç sonu yaptığı açıklamada İsmail Kartal, taraftarlardan ve camiadan özür diledi. Soru almayan Kartal, “Taraftarlarımız şunu unutmasın, evimizdeki Spartak Trnava maçında Fenerbahçe kendisine yakışanı yapacak ve gruptan çıkacak. Çok fazla söylenecek bir şey yok. Mağlup olduk. Bize yakışmadı” dedi.

Fenerbahçe'nin hezimeti hiçbir bahaneyle açıklanamazFenerbahçe’nin hezimeti hiçbir bahaneyle açıklanamaz

Sarı lacivertlilerin tarihihde aldığı diğer en ağır yenilgiler ve tarihleri şöyle…

17 Eylül 1975: Benfica – Fenerbahçe 7-0

27 Eylül 1978: PSV Eindhoven -Fenerbahçe 6-1

28 Eylül 2004: Manchester United -Fenerbahçe 6-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.