İspanya Kupası’nda devler devre dışı: Barcelona’dan veda

İspanya Kral Kupası çeyrek finalinde Athletic Bilbao uzatmaya giden maçta Barcelona'yı 4-2 yendi. Böylece Real Madrid'den sonra Barcelona da kupaya veda etti.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İspanya futbol Kral Kupası çeyrek finalinde Athletic Bilbao, Barcelona’yı konuk etti. Bilbao karşılaşmanın 1. dakikasında Gorka Guruzeta’nın attığı golle 1-0 öne geçti. Yenik duruma erken düşmesine rağmen çabuk toparlanan Barcelona 26’da Robert Lewandowski ile beraberliği sağladı. 32’de Lamine Yamal bu kez Katalan takımını öne geçirdi. İlk yarı Barcelona’nın 2-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan ev sahibi Oihan Sancet’in 49. dakikadaki golüyle skoru eşitledi. Maçın normal süresi 2-2 tamamlanınca uzatmalara gidildi. Inaki Williams’ın 105+1’deki golüyle tekrar öne geçen Athletic Bilbao Barcelona’nın tüm riskleri almasından sonra 121’de Nico Williams ile farkı ikiye çıkardı. Ev sahibi Barcelona karşısında aldığı 4-2’lik galibiyetle adını yarı finale yazdırdı.

Real Madrid Xavi'yi hedef aldı: Şampiyonlukları şüpheliReal Madrid Xavi’yi hedef aldı: Şampiyonlukları şüpheli

Xavi tartışılıyor

Barcelona’nın kupadan da elenmesi teknik direktör Xavi’nin geleceği konusunda spekülasyonlara yol açtı. İspanya Süper Kupası’nı finalde Real Madrid’e yenilerek kaybeden, Kral Kupası’ndan elenen ve ligde lider Girona’nın sekiz, ikinci sıradaki Real Madrid’in yedi puan arkasında olan Xavi Hernandez’in geleceği tartışılıyor.

Uzun süre sonra iki dev yok

İspanya Kral Kupası’nda çok uzun bir süre sonra La Liga’nın iki büyük takımı Real Madrid veya Barcelona’dan herhangi birinin yarı finalde olmaması dikkati çekti. Madrid ekibi son 16 turunda Atletico Madrid’e yenilerek kupaya veda etmişti. Kral Kupası’nı en çok kazanan takım 31 kez ile Barcelona. İkinci sırada 23 şampiyonluk ile Athletic Bilbao geliyor.

Real Madrid, Arda Güler için Barcelona'yı böyle saf dışı bırakmışReal Madrid, Arda Güler için Barcelona’yı böyle saf dışı bırakmış

İspanya Kupası’nın yarı finalistleri

Kral Kupası’nda diğer yarı finalistler Girona’yı 3-2 yenen Real Mallorca ile Celta Vigo’yu 2-1 mağlup eden Real Sociedad oldu. Kupada son yarı finalist bu akşam oynanacak Atletico Madrid-Sevilla maçının galibi olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.