İspanya son anlarda attı, Zaniolo’lu İtaya yıkıldı

Uluslar Ligi yarı final mücadelesinde İspanya, Nicolo Zaniolo’nun ilk 11’de forma giydiği İtalya’yı 88. dakikada Joselu’nun attığı golle 2-1 yendi ve finalde Hırvatistan’ın rakibi oldu.

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İspanya 88'de attı, Zaniolo ve İtalya yıkıldı.

Uluslar Ligi’nde ikinci yarı final mücadelesi İspanya ve İtalya arasında oynandı. İtalya’da Galatasaray forması giyen yıldız isim Nicolo Zaniolo maça ilk 11’de başladı. Mücadelenin ilk 11 dakikası üst üste gollere sahne oldu. 3. dakikada İspanya, Yeremy Pino’nun golüyle 1-0 öne geçti. 10. dakikada İtalya, Nicolo Zaniolo ile penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen Ciro Immobile hata yapmadı ve eşitliği sağladı. 22. dakikada Frattesi, Jorginho’nun enfes savunma arkası topuyla karşı karşıya kaldı ve golü attı ancak VAR incelemesi sonucu ofsayt kararı çıktı. İlk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan ve üst üste pozisyonlara giren taraf İspanya oldu ancak İtalyanlar kalelerini savundular. 64’te bu kez İtalya, Nicolo Zaniolo’nun ortası ve Frattesi’nin vuruşuyla etkili oldu ancak Simon kalesinde devleşti. Dakikalar 88’i gösterdiğindeyse Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City’nin tek golünü atan Rodri bu kez ülkesi İspanya adına kaleyi yokladı. Top savunma oyuncularından sekti, Joselu’nun önünde kaldı, Joselu pozisyonu iyi değerlendirdi ve İspanya, 2-1 öne geçti.

İber ekibi kalan dakikalarda üstünlüğünü korudu ve Uluslar Ligi’nde adını finale yazdırmayı başardı. Rodri, 10 Haziran’da oynanan Şampiyonlar Ligi finalinin ardından bu karşılaşmanın da en iyi oyuncusu seçildi. 18 Haziran Pazar günü saat 21.45’te İspanya ve Hırvatistan arasında oynanacak final karşılaşması De Kuip Stadyumu’nda sahne alacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.