İspanya ve İtalya turladı, Hırvatların işi mucizelere kaldı

Euro 2024 B Grubu'nda İspanya üçte üç yaptı ve Arnavutluk'u 1-0 yenerek grup aşamasını gol yemeden tamamladı. Hırvatistan ise son saniyede yediği golle İtalya ile 1-1 berabere kaldı ve turnuvaya devam etme şansını mucizelere bıraktı.

Spor 25 Haziran 2024
İtalya, uzatmalarda bulduğu golle adını son 16'ya yazdırdı.

EURO 2024’te ‘Ölüm Grubu’ olarak nitelendirilen B Grubu’nda her şeyin netleşeceği üçüncü ve son maçlar oynandı. İtalya ve Hırvatistan’ı karşı karşıya getiren mücadelenin henüz başında Hırvatlar Sucic’le etkili gelse de Donnarumma kalesinde gole izin vermedi. Leipzig’de oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

İkinci yarıda Hırvatlar penaltı kazandı. 54’üncü dakikada vuruş için topun başına geçen Luka Modric penaltıyı kaçırdı, ancak yıldız orta saha kısa süre sonra hatasını telafi ederek İtalya filelerini sarsmayı başardı ve takımını öne geçirdi. Modric 38 yaş 289 günlükken attığı golle Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde gol atan en yaşlı futbolcu unvanını eline geçirdi.

Karşılaşmanın son anlarına tek farklı Hırvatistan üstünlüğüyle gidilirken herkes Modric ve arkadaşlarının grubu ikinci tamamlayıp son 16’ya yükseleceğini, İtalya’nın ise diğer maçlardan gelecek sonuçlara kulak kabartması gerekeceğini düşünüyordu. Dakikalar tam 90+8’i gösterirken Calafiori ceza sahasının solundaki Zaccagni’ye pasını verdi. Zaccagni’nin plase vuruşunda top köşeden ağlarla buluştu ve İtalya eşitliği yakaladı.

Bu golle İtalya grubu ikinci bitirip son 16 biletini cebine koyarken Hırvatistan iki puanda kaldı ve grubu iki puanla üçüncü bitirdi. Modric ve arkadaşlarının diğer maçlardan gelecek sonuçlara göre az da olsa en iyi grup üçüncüleri arasına girip turnuvaya devam etme şansı var.

İspanya grup aşamasını kayıpsız tamamladı.

B Grubu’nun diğer maçında İspanya ve Arnavutluk karşılaştı. Matadorlar 13’üncü dakikada Olmo’nun savunma arkasına şık ara pasında ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Ferran Torres’in sol ayağıyla uzak direğe yerden plasesi sonrası fileleri bularak maçta 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın kalanında başka gol olmayınca İspanya maçtan üç puanla ayrıldı ve grubunu lider tamamladı. Arnavutluk ise şampiyonaya veda etti. Arnavutluk’un Beşiktaş’ta forma giyen futbolcusu Ernest Muçi İspanya karşısında ilk 11’de görev almadı. 23 yaşındaki oyuncu 81’inci dakikada Asani’nin yerine oyuna girse de kalan bölümde etkili olamadı.

B Grubu’nda oluşan puan durumu şöyle:

Takım Maç G B M A Y Av. P
İspanya 3 3 0 0 5 0 5 9
İtalya 3 1 1 1 3 3 0 4
Hırvatistan 3 0 2 1 3 6 -3 2
Arnavutluk 3 0 1 2 3 5 -2 1

İtalyanlar bir üst turda İsviçre’yle karşılaşacak.

Mourinho'lu Fenerbahçe Topuk Yaylası'nda topbaşı yaptı: Yeni sezon formaları satışa çıktıMourinho’lu Fenerbahçe Topuk Yaylası’nda topbaşı yaptı: Yeni sezon formaları satışa çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.