İspanya’dan Fransa’ya: No pasaran!

Seçimlere etki eden ve sağ ittifaka 'No pasaran' (geçit yok) diyen Kylian Mbappe'nin Fransa'sı Euro 2024 yarı finalinde İspanya'ya 2-1 boyun eğdi. İspanya finalde Hollanda- İngiltere maçının kazananıyla oynayacak.

Spor 9 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
16 yaşındaki Lamine Yamal Avrupa Şampiyonası yarı finalinde gol atan en genç oyuncu oldu.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Euro 2024’te ilk finalist olmak için Münih Futbol Arena’da İspanya ve Fransa karşı karşıyaydı. İspanya, yarı finale tüm maçlarını kazanarak gelmişti. Almanya ile turnuvanın en golcü takımı unvanını elinde bulunduruyordu. Fransa ise İspanya maçına kadar filesiden sadece bir kez top çıkarmış beş maçın dördünde kalesini gol kapatmayı başarmıştı.

İspanya’da savunmanın önemli isimleri Dani Carvajal ile Robin Le Normand, çeyrek finaldeki Almanya müsabakasında gördükleri kartlarla cezalı duruma düştü. 38 yaşındaki Jesus Navas sağ bek olarak sahadaydı. Avrupa Şampiyonası’nda yarı finalde forma giyeh en yaşlı oyuncu olarak tarihe geçti. Turnuvanın öne çıkan oyuncularından 16 yaşındaki Lamine Yamal ile birlikte oynaması ise İspanya için ilginç bir durum ortaya çıkarıyordu. Slovenyalı hakem Slavko Vincic ilk düdüğüyle birlikte karşılaşma harika başladı. 5’te Lamine Yamal’ın ortasına Fabian Ruiz kale sahası üzerinde kafa vurdu. Top üstten auta gitti.

9’da Fransa öne geçti. Kylian Mbappe’nin soldan içeri gönderdiği ortaya iyi yükselen Randal Kolo-Muani, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kaleci Unai Simon’un bakışları altında filelerle buluşturdu. Bu bir Fransız futbolcunun Euro 2024’te akan oyunda attığı ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Golden sonra ufak bir şok yaşayan İspanya 21’de Lamine Yamal’ın harika vuruşuyla beraberliği yakaladı. 16 yaşındaki futbolcunun şutunda Fransız kaleci Mike Maignan çaresiz kaldı. Top, direğe çarparak ağlarla buluştu.

Fransa ne olduğunu anlayamadan 2-1 yenik durumuna düştü. 25’te Daniel Olmo rakiplerini ekarte ederek ceza alanına girdi. Sağ çaprazdan sert vurdu. Fransız futbolcu Jules Kounde’nin müdahalesi topun filelere gitmesine engel olamadı. İlk yarının kalan dakikalarında iki takımın çabası sonucu değiştirmedi ve takımlar soyunma odasına İspanya’nın 2-1’lik üstünlüğüyle gitti.

İkinci yarıda ilk tehlikeyi İspanya yarattı. Gelişen hızlı atakta Niko Williams’a atılan topa ceza alanı dışında müdahale eden kaleci Maignan mutlak bir golü önledi. 53’te Fransa’da Ousmane Dembele’nin kullandığı kornerde Aurelien Tchouameni’nin kafası kaleci Unai Simon’un ellerinde kaldı. Fransa baskı kurmasına rağmen pozisyon üretmekte zorlandı. İspanya akıllı paslaşmalarla tempoyu düşürdü. Akıllı oynayan İspanya 2-1’le finale yükselirken rakibini öğrenmek için Hollanda-İngiltere maçını beklemeye başladı.

Futbol Fransa'da aşırı sağa yine gol attı! Şimdi hedef Avrupa finaliFutbol Fransa’da aşırı sağa yine gol attı! Şimdi hedef Avrupa finali

Türkiye'nin kare ası! Avrupa onları konuşuyorTürkiye’nin kare ası! Avrupa onları konuşuyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.